|duminică, ianuarie 19, 2025
  • Follow Us!

Nicolae Barbu se află în război deschis cu Direcţia Silvică Vâlcea 

• La Tribunalul Vâlcea,

Nicolae Barbu se află în război deschis cu Direcţia Silvică Vâlcea

• după 20 ani, Romsilva s-a gândit să ceară rezilierea contractului de închiriere teren cu destinaţie forestieră şi o despăgubire de 260 milioane lei vechi, reprezentând chirie pentru terenurile cu destinaţie forestieră pe care se află fostele cabane forestiere propietatea COZIA FOREST

Directorul general al întreprinderii COZIA FOREST, Nicolae Barbu, a confirmat recent că societatea pe care o conduce este târâtă în zece litigii în instanţă, din care două sunt litigii comerciale, patru sunt de faliment în care societatea este creditoare, două litigii penale, şi două litigii civile. Astfel, în Dosarul nr. 1788/90/2008 de la Tribunalul Vâlcea, Direcţia Silvică Râmnicu Vâlcea solicită eliberarea de către COZIA FOREST a terenului „Sediu Sector Cornet” şi redarea sa fondului forestier. Deocamdată, Tribunalul Vâlcea a admis cererea Direcţiei Silvice.

În Dosarul comercial nr. 808/90/2008, tot Romsilva Vâlcea cere rezilierea contractului de închiriere teren cu destinaţie forestieră şi o despăgubire de 260 milioane lei vechi, reprezentând chirie pentru terenurile cu destinaţie forestieră pe care se află fostele cabane forestiere propietatea COZIA FOREST. Menţionăm că acestea au fost construite înainte de 1990, de către fosta IFET Râmnicu Vâlcea (transformată în COZIA FOREST).

Tot la Tribunalul Vâlcea se află pe rol Dosarul nr. 4352/90/2007, prin care COZIA FOREST şi Primăria Băbeni au fost chemate  în judecată de Speranţa Ionescu pentru terenul în suprafaţă de 10.000 mp, situat în oraşul Băbeni. Societatea nu deţine titlu de propietate (certificat de atestare a dreptului de propietate), teren pe care se află un stadion de fotbal.
În Dosarul de faliment nr. 4/90/2000, COZIA FOREST se luptă cu fosta firmă a primarului din Pundeni, Horion SRL, pentru recuperarea unui debit.

Însă, în acest dosar de faliment, debitul este imposibil de recuperat, întrucât pasivul este mai mare decât activul. Specialiştii apreciază ca pozitivă măsura întreprinsă de conducerea societăţii cu privire la sistarea activităţii în sectorul Brezoi, disponibilizarea bunurilor şi concentrarea desfăşurării activităţii în sectorul Băbeni, aceasta fiind una din soluţiile benefice pentru crearea premiselor de asigurare a continuităţii activităţii întreprinderii şi evitarea falimentului.

În scopul obţinerii unor rezultate pozitive în anul 2008, conducerea COZIA FOREST trebuie să aplice următoarele măsuri: organizarea procesului de producţie în cadrul sectorului Băbeni prin folosirea optimă a capacităţii celor două linii de fabricaţie cherestea, date în folosinţă în anul 2007, asigurându-se realizarea unor venituri acoperitoare costurilor necesitate, cu un rezultat financiar pozitiv de minim 300.000 lei; vânzarea activelor nebeneficiare din sectoarele Călimăneşti, Brezoi, Voineasa şi folosirea fondurilor pentru modernizarea şi diversificarea producţiei în sectorul Băbeni;

urmărirea încadrării în normele de muncă şi costurile programate, astfel încât la toate nivelele să se desfăşoare activitatea într-un spirit de responsabilitate faţă de rezultatele financiare, pentru ca la finele anului 2008 să se poată raporta realizarea unui profit semnificativ; găsirea soluţiilor de recuperare a creanţelor de la debitorul PAS Cozia Forest SA, în sumă de 630 milioane lei vechi, sume avansate de societate pentru achitarea datoriilor derivate din contractul încheiat cu FPS, rămase neachitate la 31 decembrie 2007.

Leave a Response