|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Facilităţi pentru angajatorii care încadrează tineri marginalizaţi 

Facilităţi pentru angajatorii care încadrează tineri marginalizaţi

Angajatorii beneficiază de facilităţi în eventualitatea în care încadrează în muncă tineri marginalizaţi social. „Angajatorii care încadrează pe perioada determinată de cel mult doi ani- tineri proveniţi din centrele de plasament şi centrele de primire a copilului din cadrul serviciilor publice specializate şi al organismelor private autorizate în domeniul protecţiei copiilor, tineri singuri cu copii în întreţinere, tineri familişti cu copii în întreţinere, tineri familişti fără copii în întreţinere, tineri familişti care au executat pedepse privative de libertate, alte categorii de tineri aflaţi în dificultate, cu vârste între 16 şi 25 de ani aflaţi în dificultate şi confruntaţi cu riscul excluderii profesionale, vor beneficia de o subvenţie lunară, timp de doi ani de zile, dar nu mai puţin de un an, egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu net pe economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Dacă la data încetării contractului de solidaritate (încheiat între tânăr şi A.J.O.F.M.) angajatorii de inserţie (orice angajator care încheie convenţie cu A.J.O.F.M. pentru angajarea tinerilor din categoriile mai sus menţionate) menţin tinerii angajaţi pe durata nedeterminată, beneficiază, în baza aceleiaşi convenţii, de rambursarea lunară a unei sume, în cuantum de 50% din indemnizaţia de şomaj cuvenită conform legii, pe care tânărul beneficiar ar fi primit-o dacă ar fi fost disponibilizat la acea dată, pe o perioadă de maximum doi ani, până la împlinirea de către angajat a vârstei de 25 de ani”, susţine directorul Cornoiu.
Pe primele nouă luni ale acestui an A.J.O.F.M. Vâlcea a subvenţionat locurile de muncă pentru 57 de tineri marginalizaţi social.
Peste 80% din solicitări pentru biletele de tratament, atribuite pensionarilor
La Casa Judeţeană de Pensii Vâlcea 9.300 de cereri de solicitare a biletelor de tratament au fost înregistrate până în prezent. Directorul executiv, Gabriel Andreescu susţine că pensionarii vâlceni trebuie să cunoască foarte bine drepturile de care beneficiază. De asemenea, pentru a nu mai exista probleme, reaminteşte acestora că au dreptul de a beneficia, o dată pe an, de bilete de tratament. „Pensionarii trebuie să plătească 50 la sută din valoarea sejurului, restul până la acoperirea costurilor, fiind asigurat din bugetul de asigurări sociale.

Aceste bilete sunt netransmisibile şi pot fi ridicate de la sediul Casei de Pensii doar de titular. Excepţie fac doar două cazuri. Biletele pot fi ridicate de soţ pentru soţie sau de soţie pentru soţ, sau de o persoană împuternicită prin act notarial să reprezinte pensionarul. Pentru obţinerea unui bilet de tratament, pensionarii trebuie să depună următoarele acte: – cerere tip la care se anexează ultimul cupon de pensie, recomandare medicală, copie după actul de identitate”, afirmă Andreescu. Directorul CJP Vâlcea crede că în perioada următoare, cel puţin 80 la sută din totalul cererilor vor fi onorate, numărul locurilor suplimentându-se considerabil.
Şase consilieri judeţeni în ATOP Vâlcea
Săptămâna trecută,  în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Vâlcea, s-a votat de către consilierii judeţeni noii membri care vor face parte din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP). Deoarece a expirat mandatul conducerii, şase membrii ai CJ Vâlcea au intrat în acest organism. S-au făcut opt propuneri, însă cei doi liberali – Ilie Fârtat şi Mircea Poenaru – nu au adunat suficiente voturi pentru a fi aleşi în ATOP. În aceste condiţii, cei şase consilieri judeţeni aleşi să facă parte din ATOP sunt numai de la PD-L şi PSD: Dumitru Persu, Ştefan Prală, Ion Oproaica, Iuliana Moise, Samoil Vâlcu, şi Ion Oprescu. Cel care a deţinut funcţia de preşedinte al ATOP în ultimii patru ani a fost Dumitru Persu.
Bursa Locurilor de Muncă pentru orfani
      
Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Vâlcea a organizat în ziua de joi 30 octombrie 2008,începând cu orele 10:00, Bursa Forţei de Muncă pentru persoanele care au părăsit sistemul de protecţie a copilului. Evenimentul a avut loc la Centrul de Plasament nr. 5, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea. 25 de angajatori din judeţul Vâlcea s-au arătat interesaţi de acest eveniment,  dintre care 15  aveau disponibil un număr de 135 de locuri de muncă vacante, în diverse domenii de activitate şi meserii, precum: lăcătuş mecanic, tâmplar, faianţar, zidar, dulgher, fierar betonist, tencuitor, finisor, sudor, electrician, cameristă, confecţioner industria uşoară, muncitor necalificat.

„Bursa forţei de muncă a oferit tinerilor marginalizaţi social prilejul de a se întâlni direct cu angajatorii, şi de a-şi găsi un loc de muncă conform pregătirii şi calificării lor. Au fost prezente 50 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din care 40 orfani. Dintre participanţi, 19 persoane au fost selectate de angajatori pentru interviu în vederea încadrării. De asemenea, au fost încadrate pe loc doar patru persoane”, a declarat Dumitru Cornoiu, directorul AJOFM Vâlcea.

    

Leave a Response