|sâmbătă, noiembrie 23, 2024
  • Follow Us!

Floarea Calotă îl susţine pe CONSTANTIN MAZILU 

Floarea Calotă îl susţine pe CONSTANTIN MAZILU

Omul care trăieşte oarecum la marginea evenimentelor politice, în  campania electorală,  este bombardat  cu informaţii diverse pe care uneori  nu ştie să le califice.

Aceste  informaţii vin prin presa scrisă, prin radio, prin televiziuni, prin  întâlniri electorale. Toate acestea se aşează  pe un glas general aparent  fără o culoare anume, glas care spune că viaţa politică, implicit  partidele politice,  este plină de hoţi, de trădători şi de imbecili. Lumea începe să nu mai aibă încredere în autorităţi, nu mai speră în îndreptarea necazurilor. Dacă situaţia continuă în aceasta notă, se poate aluneca uşor în convulsii politice şi sociale. Nu este de mirare când mulţi cetăţeni fac un gest de lehamite la întrebarea  din ce partid fac parte sau pe cine votează.

Rostul partidelor vechi şi noi este acela că prin politicile lor să îmbunătăţească situaţia generală pe toate planurile, pentru toate categoriile sociale. Politicienii vor să placă, unii au devenit chiar vedete, alţii au imaginea ştearsă. Vor să câştige, să convingă electoratul. Pe lângă politicieni, vedete reale care au avut şi au împliniri adevărate, se adăposteau până la alegerile uninominale şi căţeluşi care odată cu trecerea timpului au învăţat să latre şi chiar să muşte. Acum există posibilitatea de a-l alege pe omul în care cetăţeanul are motive să creadă.

Ascultaţi-i pe toţi, citiţi-le programele, priviţi-i în ochi, studiaţi-le biografia începând cu locul naşterii ca să înţelegeţi dacă au sau nu legături de suflet cu Colegiul  căruia le cere votul, încercaţi să vă regăsiţi nevoile dumneavoastră în programele lor şi întrebaţi-vă  dacă partidele din care fac parte în anii trecuţi au venit cu ceva în întâmpinarea nevoilor dumneavostră. Opinia publică trebuie să ajungă la maturiate prin cunoaşterea programelor  partidelor, care ar fi bine să nu fie prea multe. Partidele mari şi puternice au o conştiinţă  mai dezvoltată a răspunderii decât micile partide cu existenţe şi efective efemere. 

Regimul parlamentar are nevoie de partide politice bine diferenţiate şi puternice, bine organizate. Partidele mici apărute răzleţ mai mult încurcă viaţa politică. Sunt foarte gălăgioase, arată cu degetul, pentru că altfel nu au modalităţi de a se face auzite. Alunecă uşor pe panta intereselor personale şi fac tot posibilul să depăşească pragul electoral pentru a intra în Parlament. Când nu au cât de cât siguranţă că vor intra în Parlament, se cuibăresc sub aripa ocrotitoare a unui partid mai mare, dar nu prin fuziune sănătoasă.

Aleg colaborarea limitată în timp. Astfel de situaţii sunt cunoscute şi, după părea mea, ar trebui evitate. Orice partid are dorinţă de a câştiga alegerile. PSD îşi susţine în campania electorală programul său politic, doreşte  să ajungă la guvernare dar nu promite coborârea Raiului pe Pământ. Partidul Social Democrat îi cheamă pe toţi cetăţenii la muncă cinstită punându-se permanent în acord cu condiţiile prezentului în mod natural şi permanent. Are o politică limpede, sub ochii poporului. În părţile esenţiale, discursurile politicienilor PSD sunt concordante, dar este de înţeles faptul că fiecare candidat are în programul personal şi ideile proprii.

PSD  este convins  că acolo unde a greşit trebuie să se îndrepe, să nu aibă ezitări în lupta pentru câştigarea guvernării. Activitatea sa se desfăşoară în condiţii democratice, evită întotdeauna calomnia şi violenţa, vrea să construiască  o societate durabilă şi puternică, condusă după legi drepte care să fie respectate de toţi. Este actuală experienţa legii referitoare la statutul cadrelor didactice aruncată, cum ar zice ţăranul “ din ciur în darmon”. Apariţia şi votarea acestei legi a fost determinată de PSD, partid aflat în opoziţie.

Dacă rezulatul  alegerilor îi va fi favorabil, legea îşi va urma cursul firesc, adică va fi pusă în aplicare. Personalităţile din fruntea PSD au dovedit clarviziune şi solidaritate, au cântărit bine calităţile viitorilor parlamenari şi au decis în consecinţă. Un astfel de candidat este domnul Constantin Mazilu, născut în Lădeşti, cu părinţi din Lăpuşata. Domnia sa candidează pentru un loc de deputat în Parlamentul României, reprezentând Colegiul Uninominal Bălceşti.

Are 42 de ani, este inginer constructor, are o familie frumoasă şi stabilă, conduce cu success propria firma de construcţii. Este un om valoros, o expresie vie a sucesului. Prin firma sa dă locuri de muncă tinerilor, ajută tineri şi bătrâni aflaţi în dificultate, face donaţii importante bisericilor şi în domeniul sportului, sponsorizează acte de cultură. Este un om care face mai mult decât vorbeşte, pentru că îi este greu să vorbească despre sine şi faptele sale, ca oricărui om de bun simţ. De aceea, vorbesc eu despre dânsul, cu încredere şi speranţă.

Este timpul să se facă o delimitare clară în mintea românilor, despre ceea ce înseamnă cu adevărat termenul « afacere ». Pentu mulţi, din păcate, cuvântul “afacere” este echivalent cu “şmecherie”. Domnul Mazilu a atins pragul succesului în afaceri, prin muncă cinstită, fapt care ne dă garanţia că nu va pierde frâiele echilbrului moral, când va avea înalta demnitate de deputat.

La capitolul « echilibru moral », ar trebui să fim atenţi cu toţii pentru că sunt, din păcate destul de mulţi aceia care doresc să dea « tunuri ». Au o poftă nespusă de trai bun, de lux, în condiţiile în care nu vor să muncească. Vor doar să consume. Tot aici putem vorbi despre starea de violenţă prezentă în sânul societăţii, care de multe ori ajunge la crimă. Furturile de tot felul, trebuie să fie stopate. Unii nu vor să respecte pe nimeni şi nimic, vor să trăiască din furat, de la micile găinării până la furturile de mare anvergură, pe care le dorim sancţionate de justiţie fără întârziere.

Se munceşte din ce în ce mai puţin şi se pretinde tot mai mult. Chiar educaţia copiilor este prejudiciată atunci când parinţii lor spun „să nu mai muncească ei atât de mult”… Munca de orice fel trebuie înţeleasă ca pe o bucurie, nu ca pe o pedeapsă. Ca pe o raţiune de a fi. Familia, şcoala, ca prime trepte de formare a viitoarei personalităţi a copilului, trebuie să descopere înclinaţia, talentul, calea pe care acesta să meargă, să fie încurajat şi ajutat.

Cu cât creşte mirajul îmbogăţirii, a luxului, a desfrâului, cu atât familia şi şcoala trebuie să îndrepte copilul spre o muncă temeinică pe care să o facă cu plăcere. Avem nevoie de modele în viaţa de zi cu zi şi în viaţa politică. Domnul Constantin Mazilu poate fi un astfel de model. Am convingerea că îşi va aduce aportul său la rezolvarea problemelor grave şi urgente ale ţării. Cred cu tărie că alegătorii din Colegiul Uninominal Bălceşti se vor prezenta la vot şi vor şti exact pe cine trebuie să voteze. Mă bucur de fiecare dată la întâlnirile electorale, când sunt în mijlocul oamenilor, pentru că pun întrebări, pentru că au deschise şi mintea şi inima.

Sunt cu atât mai bucuroasă, cu cât la aceste întâlniri vin şi copii şi, astfel, ei simt procesul democratic în desfăşurare. Împreună, tinerii şi bătrânii se documentează, cer sfaturi pentru a avea o lămurire cât mai bună legată de votul din 30 noiembrie. Este bine să ne gândim şi la faptul că pericolele la care suntem expuşi, vrând-nevrând, nu sunt doar de natură individuală. Dacă nu votăm cum trebuie, nu putem consolida şi apăra unitatea naţională, nu putem păstra patrimonial naţional, nu-i ferim de pericolele dinăuntru şi din afară. Numai o politică bine gândită, ca cea a PSD înglobează într-un mod unitar, individul şi naţiunea.

PSD a determinat marile schimbări dmeocratice, a dovedt valoarea sa, calitatea reprezenzentanţilor săi, trecând şi prin situaţii grele. PSD reprezintă cea mai importantă masă din trupul electoral. Masa aceasta nu reprezintă categorii limitate de interese, sau interese particulare. Masa aceasta nu este nici indiferentă, nici pesimstă. Avem speranţa că această masă de electori, va asigura guvernarea viitoare a PSD, guvernare legitimă şi necesară. Activitatea PSD se bazează pe un program bine întocmit care are la baza concepţii şi principii proprii.

Votaţi PSD, votaţi Constantin Mazilu.
Cu drag, a dumneavoastră Floarea Calota.

Leave a Response