|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Ce trebuie să facă Frâncu la Delegaţia Permanentă 

Ce trebuie să facă Frâncu la Delegaţia Permanentă

Duminică liberali se strâng în Delegaţie Permanentă. O astfel de şedinţă nu a mai avut loc de multă vreme şi ea vine într-un moment în care PNL obţine primul mandat dde senator în Vâlcea din istoria postdecembristă dar vine şi în momentul în care partidul iese de la Guvernare. Se va face un bilanţ al rezultatelor la locale iar liderul judeţean trebuie să fie cu mare băgare de seamă mai ales faţă de primari. Deşi PNL a fost bătut în 11 localităţi conduse de primari liberali liderul judeţean nu poate adopta o poziţie critică faţă de primari.

Din două motive evidente. În primul rând vine o perioadă grea în care edili vor primi spărijin puţin. PNL nu are niuci un cuvânt de spus în CJ , nu mai este la guvernare iar Frâncu şi Buican trebuie să se zbată în primul rând pentru colegiul lor. Parlamentarii din celelalte partide vor face presiuni asupra unor edili şi nu este exclus ca unii dintre aceştia să candideze data viitoare din partea altor partide, să devină independenţi în perioada următoare sau să candideze din partea PNL dar cu şanse reale de a-şi pierde mandatul.

Apoi Frâncu are nevoie de susţinerea tuturor organizaţilor în cazul în care Cristian Buican va fi suficient de imatur politic pentru a declanşa anul viitor o luptă internă în care să încerce să obţină şefia unei organizaţii slăbite de trecerea în opoziţie. Frâncu trebuie să fie însă necruţător cu organizaţia municipală. Este evident că Ion Nicolae nu poate mai mult, voturile sale, extrem de puţine dacă punem la socoteală că multe provin din localităţile limitrofe Râmnicului conduse de primari liberali. Organizaţia din municipiu nu poate creşte în aceste condiţii.

Chiar dacă doamnei Zvetlana i se reproşează voturile puţine luate într-o zonă roşie şi după o campanie subţire ca timp şi ca echipă trebuie remarcat că în Râmnic, cu doi candidaţi, liberalii au obţinut mai puţine voturi decât în zona Drăgăşani. În această situaţie PNL nu va putea scoate mai mult de 2-3 consilieri la localele viitoare. Emilian Frâncu va trebui să declanşeze alegeri la municpiu şi să sprijine o echipă tânără care să revitalizeze această organizaţie. În cele două colegii din Râmnic domiciliază toată crema liberală aşa că suntem siguri că se pot găsi soluţii.

Tot Emilian Frâncu ar trebui să fie necruţător cu cei care au distrus campania din Nord sprijinind un peremist şi liberalii ştiu cât rău le-a făcut acest Adrian Toader, vicepreşedinte pe nemerit al organizaţiei judeţene şi om care l-a adus pe paraşutatul Harnagea, alt liberal vopsit care a carotat toţi candidaţii liberalii la Camera Deputaţilor pentru a avea şanse la redistribuire. Organizaţia din Vâlcea avea dreptul să nu aibă candidaţi impuşi de la cenru iar liderul judeţean ar trebui să recunoască că a greşit când a acceptat acest candidat.

Aşa cum tot biroul de conducere ar trebui să recunoască că a greşit când nu a acceptat ca Ion Tudor să candideze din partea PNL. Pentru toţi este clar că PNL ar fi avut acum doi deputaţi în Vâlcea dacă Ion Tudor candida în Horezu pentru liberali. Şi ar fi avut un deputat într-un colegiu dominat de primării pesediste ceea ce însemna mult la alegerile locale viitoare.Liberalii trebuie să numească preşedinţi ai colegiilor electorale şi să formeze echipe iar la localele viitoare primele 10 locuri d epe lista de consiolieri judeţeni trebuie să aibă candidaţi din toate colegiile. Este o măsură absolut necesară dacă partidul vrea să aibă rezultate bune.

Leave a Response