|vineri, noiembrie 22, 2024
  • Follow Us!

Ordonanţa de schimbare a directorilor de deconcentrate este o întoarcere la perioada fanariotă 

• Prezent la Delegaţia Permanentă a TNL de la Băile Olăneşti, prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că:

Ordonanţa de schimbare a directorilor de deconcentrate este o întoarcere la perioada fanariotă

La sfârşitul săptămânii trecute, la Hotelul Parâng din staţiunea Băile Olăneşti s-au desfăşurat lucrările Delegaţiei Permanente a Tineretului Naţional Liberal (TNL), eveniment la care au participat peste 120 de delegaţi din toată ţara. Florin Alexe, preşedintele TNL, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că lucrările Delegaţiei Permanente s-au axat pe patru mari teme: lansarea proiectului „Academia liberală”, adoptarea a patru rezoluţii, lansarea în dezbatere a propunerii de înfiinţare a Ligii Tinerilor Liberali Aleşi, precum şi pregătirea membrilor de partid pentru alegerile europarlamentare.

La evenimentul de la Olăneşti au mai participat: prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, preşedintele PNL Vâlcea, Emilian Frâncu, deputatul Cristian Buican, vicepreşedintele Bogdan Pistol, etc. În cadrul conferinţei de presă, Ludovic Orban a criticat dur actuala putere pentru deciziile din ultimul timp adoptate, care riscă potrivit liderului liberal să ne întoarcă în „perioada fanariotă”.

„Ordonanţa 37 de schimbare a directorilor de deconcentrate este un atentat la la democraţia din România şi o întoarcere în trecut, în perioada fanariotă. Ne vom duce şi vom reclama actul normativ la toate organismele Uniunii Europene”, a recunoscut Ludovic Orban. Despre un posibil aliat pentru o guvernare viitoare, liderul liberal a precizat că scopul PNL este de a câştiga singur alegerile generale şi de guverna eventual cu UDMR.

Tot în conferinţa de presă, preşedintele Florin Alexe, deputatul TNL de Hunedoara Bogdan Ţîmpău şi vicepreşedintele TNL Vasile Brumă au dat citire rezoluţiilor adoptate de Biroul Politic Naţional şi validate de Delegaţia Permanentă: „Declaraţia tinerilor întreprinzători”; „Incompetenţa de stânga omoară iniţiativa privată”; „Partid politic, caut doritori ocupare funcţie de conducere deconcentrate administraţia publică centrală. Condiţie unică: carnet de partid, vizat la zi”; „Reforma reală a clasei politice trebuie să înceapă de la tineri”.

În cadrul ultimei rezoluţii se precizează: „După Revoluţia din decembrie 1989, România a început să meargă pe lungul drum al democraţiei. Deşi de multe ori acest drum a fost presărat cu obstacole, deşi de multe ori acest drum a însemnat sacrificii din partea românilor, deşi de multe ori acest drum a fost ezitant, totuşi este indiscutabil efortul şi determinarea României în a continua pe acest drum. Multe dintre dificultăţile traseului democratic pe care s-a angajat ţara noastră au fost generate de rezistenţa şi viziunea limitată a unor indivizi din garda vechiului regim politic ajunşi în structuri de putere ce trebuiau să promoveze însăşi valorile democratice.

Cum puteam cere de la foşti nomenclaturişti să ne înveţe ce înseamnă democraţia? Pe întregul parcurs al acestui drum, Partidul Naţional Liberal a fost primul partid politic din România care, şi datorită obligaţiei istorice pe care o avea, s-a înscris fără ezitare pe drumul democraţiei autentice promovând în premieră o serie de măsuri menite să corecteze neajunsurile sistemului democratic. Aici putem vorbi de legea lustraţiei, refacerea codului electoral, promovarea tinerilor şi reforma clasei politice, iar enumerarea poate continua.

Deşi s-a lovit de puternica rezistenţă a unor structuri de tip nomenclaturist, totuşi, în toamna anului 2008, pentru prima data în România a fost introdus votul uninominal. Rezultatul a fost clar: poporul român îşi dorea o schimbare a clasei politice, îşi dorea aruncarea la groapa de gunoi a istoriei a comuniştilor ajunşi să propovăduiască democraţia. În acest fel, în Parlamentul României, instituţie grav afectată în planul imaginii de aceste fosile politice, au ajuns pentru prima dată tineri politicieni formaţi în spiritul democraţiei şi al economiei de piaţa bazată pe libera concurenţă.

Proporţia acestora este covârşitoare, aproximativ 65% din numărul total de parlamentari fiind tineri cu vârsta cuprinsă între 30-40 de ani. Responsabilitatea ce apasă pe umerii acestor tineri, pe umerii noştri este una imensă. Ţine de noi să demonstrăm că prin valoare şi competenţă putem face legi drepte pentru România, ţine de noi să demonstrăm că alegătorii noştri nu s-au înşelat atunci când au decis să îi trimită acasă pe foştii neocomunişti, ţine de noi să demonstrăm că merităm încrederea cetăţenilor, ţine de noi să demonstrăm că Parlamentul poate deveni o instituţie garant pentru respectarea legilor şi a moralităţii în această ţară.

Dacă nu vom reuşi, România va fi condamnată pentru generaţii intregi de acum încolo. Având în vedere cele expuse anterior, Tineretul Naţional Liberal nu va sta niciodată nepăsător, privind cum tineri din generaţia noastră politică aruncă cu noroi în obrazul celor care s-au sacrificat pentru democraţie în 1989, în obrazul tinerilor politicieni care se zbat să îndrepte imaginea Parlamentului în ochii alegătorilor. Trebuie să înţelegem că pentru un astfel de tânăr, care a moştenit metehnele politicenilor obosiţi suntem responsabili noi, ceilalţi politicieni tineri.

Ca atare, Tineretul Naţional Liberal, condamnă public tendinţa unor partide de a numi tineri lipsiţi de valoare şi competenţă profesională în funcţii importante în stat. Tineretul Naţional Liberal condamnă public abuzurile săvârşite de către tineri în exercitarea unor funcţii publice. Tineretul Naţional Liberal condamnă public ignoranţa şi lipsa de respect faţă de litera legii a Preşedintelui Camerei Deputaţilor, doamna Roberta Anastase, şi cere promovarea unui tânăr politician competent şi cu o statură morală corespunzătoare nivelului funcţiei”. (Petre Coman)

Leave a Response