|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Peste 51 milioane euro pentru şase mari proiecte de infrastructură 

• Primăria Râmnicului va schimba radical faţa municipiului

Peste 51 milioane euro pentru şase mari proiecte de infrastructură

Aşa cum am mai consemnat, săptămâna trecută, consilierii locali au aprobat actualizarea unor studii de fezabilitate şi a unor indicatori tehnico-economici la cele mai importante investiţii care se vor face în Râmnic şi care vor schimba în bine faţa municipiului. Cele şase proiecte vizează îmunătăţirea infrastructurii ruitere din Râmnicu Vâlcea şi au o valoare totală de peste 51 milioane euro. Astfel, s-a aprobat studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Pod peste râul Olăneşti în prelungire str. Carol I, inclusiv legăturile cu Calea lui Traian şi str. Morilor” şi a indicatorilor tehnico-economici, la valoarea de 11,5 milioane euro.

„După cum ştiţi acest material a fost amânat de la şedinţa anterioară pentru organizarea unei dezbateri publice. În urma acestei dezbateri publice, în care au fost prezentate trei variante, s-a optat pentru varianta nr. 1 – pod peste râul Olăneşti, în prelungire str. Carol I, inclusiv legăturile cu Calea lui Traian şi str. Morilor, paralel cu podul existent, iar între cele două poduri se va amenaja un parc şi nu o parcare cum era prevăzută iniţial”, a declarat primarul Mircia Gutău.

De asemenea, consilierii locali au mai aprobat proiectul de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 64/12 martie 2009 de aprobare a studiului de fezabilitate la obiectivul de investiţii „Arteră de legătură între str. Ştirbei Vodă şi str. Morilor, inclusiv podul peste râul Olăneşti, în municipiul Rm. Vâlcea”.

Modificarea s-a impus ca urmare a constatării unor diferenţe de valori la sumele prevăzute în devizul general al acestui obiectiv de investiţii, diferenţe ce se datorează aplicării procentelor prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 28/2008 faţă de procentele care trebuiau aplicate conform prevederilor Ordinului ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor nr. 1294/2008 privind aprobarea categoriilor de cheltuieli eligibile pentru domeniul major de intervenţie „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, axa prioritară „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere” din cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Astfel, s-a aprobat o valoare a investiţiei de 1,5 milioane euro.

Alte modificări de proiecte au vizat: actualizarea studiului de fezabilitate la obiectivul de investiţii „Lărgire pasaj Hervil, pasaj inferior pe calea ferată Piatra Olt – Podul Olt km 293+808”, la valoarea de circa 1 milion de euro; actualizarea studiului de fezabilitate la obiectivul de investiţii „Prelungire b-dul Tineretului, de la str. Gib Mihăescu până la b-dul Nicolae Bălcescu”, la valoarea de 20,7 milioane euro; actualizarea studiului de fezabilitate la obiectivul de investiţii „Prelungire b-dul Tineretului spre sud, cu b-dul Dem Rădulescu, de la intersecţia cu str. Ostroveni, până la intersecţia cu DN67”, la valoarea de 7,3 milioane euro; actualizarea studiului de fezabilitate la obiectivul de investiţii „Pasaj denivelat suprateran pe b-dul Tudor Vladimirescu”, la valoarea de 9,2 milioane euro. (P.C.)

Leave a Response