Proiect european de modernizare a staţiunii Călimăneşti-Căciulata de 8 milioane euro
Proiect european de modernizare a staţiunii Călimăneşti-Căciulata de 8 milioane euro
Zilele acestea, consilierii judeţeni sunt chemaţi să aprobe proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici din studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Mirajul Oltului – Extinderea infrastructurii turistice de agrement a staţiunii Călimăneşti-Căciulata”. Proiectul urmăreşte în primul rând reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii turistice în vederea creşterii atractivităţii turistice a staţiunii Călimăneşti – Căciulata.
Proiectul va avea ca finalitate o infrastructură turistică modernă, clădită pe principiile dezvoltării durabile. Principalul argument pentru alegerea staţiunii Călimăneşti – Căciulata ca locaţie pentru implementarea proiectului este acela că este o staţiune turistică de importanţă naţională, cunoscută pentru valoarea apelor minerale, încă de pe vremea dacilor şi romanilor, atât în ţară cât şi în străinătate.
Prin Hotărârea Guvernului nr. 1.424/2007 a fost aprobat Programul multianual „Asistenţă tehnică pentru sprijinirea autorităţilor administraţiei publice locale în pregătirea tehnică a proiectelor de investiţii publice”, finanţate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, precum şi Lista proiectelor de investiţii propuse pentru pregătire prin program, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Pentru finalizarea procedurii de achiziţie publică a serviciilor de proiectare, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 83/23.12.2008 a fost aprobată suplimentarea fondurilor, de la bugetul propriu al judeţului Vâlcea, cu suma de 31.207 lei. Prin contractul de prestări servicii de proiectare nr. 17457/1208 din 30.12.2008 încheiat între Consiliul Judeţean Vâlcea şi SC Remaco Consulting SRL Bucureşti, firma care a fost declarată câştigătoarea procedurii de achiziţie publică, aceasta din urmă avea obligaţia elaborării documentaţiilor tehnico-economice aferente studiului de fezabilitate, proiectului tehnic şi detaliilor de execuţie.
Prin proiectul propus se vor realiza următoarele activităţi: parc acvatic şi centrul de relaxare Călimăneşti ( zonă piscine, zonă fitness, zonă minigolf, săli masaj, săli saună, alte funcţiuni conexe); parc de agreement şi sport Jiblea (amenajarea a două terenuri de sport; amenajarea împrejmuirii terenului; realizarea de acces auto şi parcări; construirea de alei pietonale şi spaţii dalate; construirea unui debarcader pentru vaporaşe; construirea unui ponton pentru bărci, hidrobiciclete şi alte ambarcaţiuni de agrement; amenajarea de spaţii verzi plantate; realizarea de mobilier urban; reabilitarea sistemului de alimentare cu apă; realizarea de iluminat public, ornamental, de promenadă; construirea sistemului de alimentare cu apă; construirea sistemului de canalizare menajeră şi pluvială; realizarea iluminatului public ornamental şi ambiental, etc.). Valoarea investiţiei, conform devizului general, este de 33,6 milioane lei, adică 8 milioane euro. (P.C.)