Ultima groapă de gunoi, închisă miercuri
Ultima groapă de gunoi, închisă miercuri
Deşeurile din judeţ vor ajunge la Sibiu sau Olt, dar reprezentanţii Gărzii de Mediu Vâlcea susţin că problemele au fost totuşi soluţionate. Ultimele verificări au fost făcute la 29 iulie, când s-a stabilit că toate gropile au fost închise, deşi cu numai două zile în urmă numai 85% dintre localităţi îşi închiseseră aceste zone. „Până la 27 iulie a.c., aproximativ 85% dintre localităţile rurale au notificat închiderea, adică acoperirea depozitelor neconforme”, a precizat Mihai Dincă, de la Garda de Mediu Vâlcea.
La ora actuală, în mediul rural, dar şi în cel urban, toate gropile au fost închise, dar unii primari se pare că nu s-au grăbit în adoptarea hotărârilor de consiliu local în vederea înfiinţării unor servicii de salubrizare. Reprezentanţii Gărzii de Mediu Vâlcea au stabilit că în Popeşti, Lăcusteni, Oteşani, Runcu sau Bălceşti, administraţiile locale nu au adoptat în Consiliul local o astfel de hotărâre.
„Chiar dacă aveau această îndatorire, s-a stabilit că anumite localităţi nu s-au preocupat de acest lucru”, a menţionat Mihai Dincă, directorul coordonator adjunct în cadrul Gărzii de Mediu Vâlcea. Reprezentanţii Gărzii de Mediu Vâlcea susţin că, pe lângă cele patru rampe de transfer din mediul rural, de la Bălceşti, Fârtăţeşti, Galicea şi Brezoi, urmează ca, în perioada imediat următoare, să fie date în folosinţă alte patru rampe la Ioneşti, Frânceşti, Măldăreşti şi Dăeşti, care vor avea arondate 40 de localităţi.
Prefectul de Vâlcea, Remus Grigorescu, a solicitat totuşi reprezentanţilor de la Garda de Mediu Vâlcea să verifice cu atenţie groapa de gunoi de la Horezu. „Ar trebui verificată mult mai îndeaproape situaţia gropii de la Horezu, întrucât aici avem probleme. Vrem să verificăm dacă lucrurile merg bine, pentru că eu am informaţii conform cărora aici se depozitează şi altceva în afară de deşeuri”, a precizat prefectul Grigorescu. Amintim că groapa de la Horezu este are aviz de funcţionare până în 2011.