|vineri, noiembrie 22, 2024
  • Follow Us!

PROPRIETARII “INVIZIBILI” AI CLĂDIRII DIRECŢIEI COPILULUI 

PROPRIETARII „INVIZIBILI” AI CLĂDIRII DIRECŢIEI COPILULUI

Petre Coman

Săptămâna trecută, în cadrul unei şedinţe ordinare, consilerii judeţeni au aprobat proiectul de hotărâre privind trecerea unor imobile din domeniul public în domeniul privat al judeţului Vâlcea, în vederea retrocedării acestora proprietarilor. Concret, este vorba de două corpuri clădire, precum şi un teren în suprafaţă de 1673 mp, situate în incinta Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea.

Prin Decizia civilă nr. 88/A din 07 mai 2009 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti, Secţia Civilă, pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale şi pentru cauze cu minori şi de familie, au fost admise apelurile declarate de reclamanţii Lupaş Adrian, Lupaş N. Nicolae, Lupaş Ovidiu, Teodosiu Ana, Lupaş Virgiliu, domiciliaţi în municipiul Bucureşti, şi de Consiliul Judeţean Vâlcea, împotriva sentinţei civile nr. 175 din 08 octombrie 2001 pronunţată de Tribunalul Vâlcea în dosarul nr. 4520/2000, intimaţi fiind Direcţia Sanitară Vâlcea şi Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea.

Astfel, prin decizia civilă mai sus menţionată Consiliul Judeţean Vâlcea este obligat să lase reclamanţilor în deplină proprietate şi posesie următoarele imobile: două corpuri clădire, unul cu cinci camere şi dependinţe, având numai parter şi celălalt compus din parter şi etaj cu şase camere şi terenul aferent în suprafaţă de 1673 mp. De asemenea, s-a instituit în favoarea Consiliului Judeţean Vâlcea, pe terenul proprietatea reclamanţilor, un drept de superficie fără plată, respectiv pe terenul în suprafaţă de 195,7 mp, cu următoarele vecinătăţi: la est construcţia existentă a DGASPC Vâlcea, la vest terenul reclamanţilor, la nord clădire P+1 a reclamanţilor, la sud proprietatea lui Gheorghe Chidu, care reprezintă terenul aferent Centrului Maternal. Totodată s-a dispus constituirea în favoarea Consiliului Judeţean Vâlcea a servituţii de trecere, fără plată, de la Centrul Maternal la strada Vasile Olănescu, pe terenul proprietatea reclamanţilor în suprafaţă de 22 mp.

În data de 14 iulie, printr-o adresă depusă la Consiliul Judeţean Vâlcea, Marin Popa, procurator al lui Lupaş Adrian, solicita predarea imobilelor construcţii şi teren, situate în incinta Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, în baza Deciziei civile nr. 88/A din 07 mai 2009, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti. În acest sens, consilierii judeţeni au decis trecerea imobilelor menţionate, din domeniul public în domeniul privat al judeţului Vâlcea, în scopul retrocedării acestora proprietarilor.

Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, dr. Nicolae Badea, ne-a declarat că oficial nici unul dintre proprietarii imobilelor revendicate nu a venit la Râmnicu Vâlcea în cei cinci ani de desfăşurare a procesului. „Nu ştiu dacă avocatul Marin Popa are toate actele care să ateste într-adevăr că familia Lupaş din Germania este adevăratul proprietar al imobilelor respective. Mă îndoiesc, de asemenea, că avocatul respectiv deţine o procură specială de reprezentare.

Atât eu, ca director al DGASPC Vâlcea, cât şi conducerea Consililui Judeţean Vâlcea, am făcut numeroase demersuri la proprietarii de drept pentru a veni în Râmnicu Vâlcea însă întotdeauna primeam răspuns prin fax de la Bucureşti, de la avocatul Marin Popa. Direcţia pe care o conduc nu este parte în proces, însă mi se pare anormal ca nimeni din familia Lupaş să nu vină la Râmnicu Vâlcea. Poate, în acest fel, conducerea Consiliului Judeţean putea să discute cu ei în vederea cumpărării clădirii. Imobilul respectiv a fost eliberat de noi încă de anul trecut, însă clădirea ar putea fi achiziţionată de stat şi dată spre folosinţă Direcţiei pentru Cultură”, ne-a precizat directorul executiv al DGASPC Vâlcea, Nicolae Badea.

Leave a Response