|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Inaugurarea centrului pentru copiii cu autism “MaraÔÇ£ 

Marţi, 25 august, va avea loc

Inaugurarea centrului pentru copiii cu autism „Mara“

În data de 25 august 2009, la ora 13.00, va avea loc inagurarea sediului Centrului de servicii terapeutice pentru copilul cu autism «Mara» Râmnicu Vâlcea” din incinta Şcolii Generale nr. 6 Copăcelu.

Valoarea acestui Proiect este de 177.835 Euro din care 157.835 Euro – finanţare nerambursabilă în cadrul schemei de finanţare Programul Phare 2004 – 2006, Coeziunea Economică şi Socială – Servicii Sociale şi 20.000 Euro – cofinanţare locală, asigurată de Consiliul Local al Municipiului Rm. Vâlcea.

Prin această inaugurare se încheie partea investiţională a proiectului, iar beneficiarii – 35 de copii din municipiul Râmnicu Vâlcea cu tulburări din spectrul autist – se vor putea muta locaţia prevăzută în proiect. De precizat că, în urma acordului finanţatorului, servicile terapeutice pentru copii beneficiari au început să fie prestate încă din cursul lunii martie 2009 într-o locaţie temporară din cadrul Grădiniţei nr. 1 Nord.

Noul spaţiu din cadrul Şcolii Generale nr. 6 Copăcelu oferă toate facilităţile pentru prestarea în cât mai bune condiţii a serviciilor terapeutice specifice, iar dotările „Centrului de servicii terapeutice pentru copilul cu autism «Mara» Râmnicu Vâlcea” sunt la cele mai noi standarde.

Leave a Response