|duminică, ianuarie 19, 2025
  • Follow Us!

Primarii vâlceni nu sunt de acord cu disponibilizările impuse de Guvernul Boc 

Disponibilizările impuse de Guvern nu sunt pe placul primarilor vâlceni

Primarii vâlceni nu sunt de acord cu disponibilizările impuse de Guvernul Boc

„Restructurarea ar trebui să înceapă de sus”
Municipiul Drăgăşani are un aparat administrativ de 50 de angajaţi, iar primarul Cristian Nedelcu spune că, în cazul existenţei unui cadru legislativ nu na avea altceva de făcut decât să se supună. „Restructurarea ar trebui să înceapă totuşi de sus în jos, nu de jos, de la nivelul comunelor sau al localităţilor mici”, a spus Nedelcu. Ion Curelaru, primarul din Bălceşti nu vrea nici el să dea afară funcţionarii publici, susţinând că funcţionează şi aşa cu organigrama la limită.

„Suntem la limită cu angajaţii”, spune el. Ilie Amuzan, primarul din Călimăneşti nu este nici el de acord cu această măsură, susţinând că nu este normal ca oamenii să fie lăsaţi fără loc de muncă. „O astfel de decizie ne-ar încurca foarte mult, mai ales că angajaţi sunt pe specialităţi, nu pot fi daţi afară oricum şi nici nu este normal. Astfel de decizii rănesc oamenii”, spune Ilie Amuzan. La Grădiştea, primarul Ilie Boiangiu spune că reuşeşte să se încadreze în bugetul de salarii după ce şi-a convins angajaţii să nu mai încaseze sporuri, aceasta fiind o alternativă pentru disponibilizare.
Angajaţi specializaţi
Primarul comunei Berislăveşti, Ion Buşagă este şi el împotriva disponibilizărilor, deoarece spune că are personal specializat, de care nu se poate lipsi. Există însă şi situaţii mai delicate, cum este cea a comunei Runcu, unde nu s-au mai luat salariile de patru luni, dar sunt şi primării subdimensionate, cu schema incompletă de personal. Majoritatea primarilor vâlceni nu sunt de acord cu varianta disponibilizărilor, iar la Prundeni, primarul Horia Horăscu este singurul care anunţă că… are de gând chiar să facă angajări.

„Chiar dacă am un aparat stufos în cadrul Primăriei, nu voi trimite pe nimeni în concediu fără plată şi nu voi da afară angajaţii. Vreau chiar să fac angajări, în cadrul proiectelor pe care le finalizez.”, spune Horia Horăscu. Primarii care stau la ora actuală cel mai rău în privinţa finanţărilor pentru salarii sunt cei din „barca” liberală. Liga Aleşilor Locali ai PNL cere astfel restructurarea şi modernizarea administraţiei locale pe criterii de analiză corectă, pentru realizarea unor servicii publice complete, de calitate, accesibile tuturor.

Printre măsurile propuse de aleşii liberali se numără funcţionarea eficientă a administraţiei, păstrarea profesioniştilor, încetarea discriminării cetăţenilor din localităţile cu primari de altă culoare politică decât PD-L şi PSD, asigurarea finanţării investiţiilor prioritare din infrastructura edilitară, de educaţie şi de sănătate, iniţiate de guvernul liberal, renunţarea la controalele repetate, care vizează exclusiv primăriile conduse de reprezentanţii Opoziţiei şi renunţarea la ciondănelile televizate şi abordarea onestă a problemelor comunităţilor locale, cu prioritate cele legate de atenuarea crizei şi relansarea economiei.

Leave a Response