|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Judeţul Vâlcea nu are materiale pentru promovarea turismului 

De-abia acum au aflat şi autorităţile:

Judeţul Vâlcea nu are materiale pentru promovarea turismului

Anda Vlad

• „De fiecare dată când am avut oaspeţi, nu am avut ce pliante să oferim, în afară de cele cu Horezu. Au fost numeroase delegaţii cărora nu am avut ce să le oferim şi, chiar dacă există anumite pliante, acestea nu sunt ceea ce ne-am dori”, a declarat subprefectul Petre Ungureanu.

Promovarea judeţului Vâlcea scoate la iveală multe carenţe în ceea ce priveşte materialele promoţionale pentru promovarea obiectivelor turistice din judeţ. Pe lângă pliantele care prezintă zona Horezu sau obiectivele monahale de referinţă din Vâlcea, alte materiale lipsesc cu desăvârşire din peisajul promovării. Din acest motiv, subprefectul judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu şi pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Persu au solicitat conducerii Direcţiei de Cultură Vâlcea să conceapă noi materiale promoţionale, cât mai variate, care să poată fi oferite chiar şi membrilor delegaţiilor venite în vizită în judeţ.

„De fiecare dată când am avut oaspeţi, nu am avut ce pliante să oferim, în afară de cele cu Horezu. Au fost numeroase delegaţii cărora nu am avut ce să le oferim şi, chiar dacă există anumite pliante, acestea nu sunt ceea ce ne-am dori”, a declarat subprefectul Petre Ungureanu.

Mânăstirile nu sunt suficiente

Ungureanu a mai precizat că lăcaşurile de cult nu sunt suficiente pentru promovarea imaginii judeţului. „În zonă vin zeci de mii de turişti care sunt interesaţi de Vâlcea, însă nu este suficient ce face stabilimentul monahal. De aceea să încercaţi să faceţi anumite mape cu cd-uri, dvd-uri, dar şi alte materiale, întrucât există oameni talentaţi în Vâlcea şi capabili să editeze astfel de materiale”, a explicat Ungureanu.

Pentru punerea în practică a acestor proiecte, subprefectul Ungureanu a afirmat că va sprijini financiar Direcţia de Cultură Vâlcea. „Vă promit că vă asigurăm partea logistică şi sponsorizarea pentru editarea unor cataloage care să ne reprezinte pentru delegaţiile care ajung în străinătate. Avem în Vâlcea unii dintre cei mai buni editori care ar realiza cu siguranţă lucruri destul de frumoase. Se impune de urgenţă colaborarea pentru realizarea acestor materiale”, a mai spus Ungureanu.

Obiective turistice necunoscute

Prefectul Remus Grigorescu a ţinut şi el să atenţioneze conducerea Direcţiei de Cultură că anumite obiective culturale nu sunt semnalizate cu indicatoare care să ateste că în apropiere există anumite repere care merită să fie vizitate. Din acest punct de vedere, locaţii ca Stoileşti – unde există un potenţial de izvoare minerale care nu sunt puse în valoare, Costeşti – unde pot fi admirate pietrele care cresc, Şipot sau Mihăeşti nu sunt deloc cunoscute de turişti, aşa cum sunt lăcaşurile de cult.

Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele care ar putea atrage mulţi turişti în zonă, dar care nu sunt promovate suficient şi pentru care nici măcar nu există pliante promoţionale, ca să nu mai vorbim despre existenţa unor cataloage care să ateste importanţa acestora. „Nu s-a făcut nimic în acest sens, dar există foarte multe locuri din judeţ, în afară de mănăstiri, care oferă surprize destul de plăcute şi care merită să fie văzute şi cunoscute”, a spus prefectul Grigorescu.

La toate aceste doleanţe, conducerea Direcţiei de Cultură Vâlcea s-a arătat destul de deschisă şi a promis că se vor face demersurile necesare pentru ca judeţul Vâlcea să aibă o paletă diversă de astfel de materiale. „Vom încerca să punem în aplicare solicitările dumneavoastră, dar numai dacă vom avea şi sprijinul financiar”, a explicat Vetuţa Ciocan, director al Direcţiei de Cultură Vâlcea.

Leave a Response