|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Festivalul Şanselor Tale promovează conceptul european de “învăţare de-a lungul vieţii” 

Festivalul Şanselor Tale promovează conceptul european de „învăţare de-a lungul vieţii”

Intre 9 – 14 noiembrie 2009, in intreaga tara se va desfasura Festivalul Sanselor Tale. Lansat in Marea Britanie in 1992, Festivalul are loc in peste 50 de tari, iar in Romania numarul de localitati, de furnizori si de benefiari a crescut constant din 2000, ajungand, anul acesta, in peste 100 de localitati. 
Scopul festivalului este acela de a promova şi implementa conceptul european de „învăţare pe tot parcursul vieţii” (Lifelong Learning).  Vor avea loc o serie de activitati precum”: târguri ale ofertei de educaţie şi a locurilor de muncă; zilele porţilor deschise, conferinţe, simpozioane, seminarii, ateliere de lucru, cursuri experimentale, birouri de ghidare şi consiliere, concerte, spectacole, expoziţii, concursuri.
Impactul  scontat al festivalului: Creşterea credibilităţii instituţiilor de educaţie în comunitate; mai bună implicare a autorităţii locale în susţinerea activităţilor de educaţie; creşterea coeziunii sociale şi a cetăţeniei active; mai bună cunoaştere a nevoilor de educaţie la nivelul individului şi al comunităţii; facilitarea accesului la educaţie în mediul rural; depăşirea xenofobiei şi cultivarea unei atitudini integratoare faţă de diferite grupuri etnice şi religioase; implementarea direcţiilor de acţiune şi a standardelor europene de educaţie în societatea romaneasca.
Cu acest prilej, Centrul EUROPE DIRECT Valcea organizeaza un eveniment de comunicare intitulat Festivalul Sanselor Tale promoveaza conceptul european de invatare de-a lungul vietii, programat pentru vineri, 13 noiembrie 2009, de la ora 14,00, la sala de conferinte a Bibliotecii Judetene Valcea. Partenerii Centrului ED sunt Scoala Populara de Arte si Meserii si Asociatia Pro Xpert.
      
                                                                                        

Leave a Response