|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Ministrul de Interne i-a pus gând rău şefului Poliţiei Vâlcea 


• În urma unor sesizări formulate de prefect şi de colegii poliţişti Florian Marin şi Eugen Neaţă,

Ministrul de Interne i-a pus gând rău şefului Poliţiei Vâlcea

Săptămâna trecută, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea s-a aflat o echipă mixtă de la Corpul de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Inspectorii de la Bucureşti au venit la IPJ Vâlcea pentru a verifica activitatea comisarului şef Nicolae Sărdărescu, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.

Echipa de control ministerială a fost la Vâlcea în urma sesizărilor depuse de comisarul şef Eugen Neaţă (adjunctul şefului Poliţiei Râmnicu Vâlcea), de fostul inspector şef al IPJ Vâlcea, Florian Marin, dar şi de prefectul judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu. De fapt, prefectul Ungureanu a depus sesizarea imediat după desfăşurarea alegerilor locale parţiale din comuna Guşoeni, unde mai mulţi oameni şi politicieni au reclamat diverse abuzuri şi încălcări ale legislaţiei, fără ca şeful IPJ Vâlcea, Nicolae Sărdărescu, să ia vreo măsură în acest sens. La rândul său, Eugen Neaţă a sesizat printre altele că nu s-au respectat toate condiţiile legale atunci când s-a organizat concursul pentru ocuparea fotoliului de şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, concurs care a avut loc la începutul lunii septembrie.

Comisarul şef Nicolae Sărdărescu recunoaşte că a aflat de gestul celor trei „reclamagii” şi spune că în toate cazurile a respectat legea. Nicolae Sărădărescu se apără şi spune că la concursul din luna septembrie pentru ocuparea funcţiei de inspector şef al IPJ Vâlcea se putea înscrie orice persoană care îndeplinea condiţiile, iar anunţul a fost publicat pe site-ul instituţiei şi adus la cunoştinţa tuturor poliţiştilor.

Totodată, Nicolae Sărădărescu s-a arătat surprins că în aceste sesizări se reclama faptul că a aruncat banii instituţiei pe… coroane de flori şi steaguri. „Nu cunosc pe nici unul dintre inspectorii care au venit în control de la Bucureşti. Oricum, vreau să vă zic doar că inspectorii aveau în mână sesizările celor trei persoane”, ne-a declarat şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Nicolae Sărdărescu.

Pentru a se apăra şi pentru a-şi dovedi nevinovăţia, comisarul şef Nicolae Sărdărescu a elaborat un raport de activitate în care încearcă să demonteze toate acuzaţiile, raport pe care urmează să îl trimită la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi la chestorul de poliţie Petre Tobă, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Leave a Response