Claudiu Virgil Turlea este inamicul public numărul 1 în SUA
Şeful unei reţele de hackeri din Vâlcea, căutat de FBI!
Claudiu Virgil Turlea este inamicul public numărul 1 în SUA
Dincolo de exportul de inteligenţă pe care ţara noastră îl practică de ceva vreme, există şi cazuri, nu puţine, în care România trimite în lumea largă infractori de tot felul. Ultimul intrat pe lista celor certaţi cu legea printre străini e Claudiu Virgil Turlea (31 de ani), care a ajuns o prioritate pe lista FBI, fiind dat în urmărire generală pentru fraudă şi piraterie bancară.
“Profesori” în domeniul infracţiunilor cibernetice, românii şi-au demonstrat încă o dată “clasa”, Claudiu Virgil Turlea (31 de ani) pătrunzând în premieră pe “exclusivista” listă a celor urmăriţi oficial de FBI. Originar din Brad, judeţul Hunedoara, Turlea este considerat unul din capii reţelei care a creat un prejudiciu de 4,3 milioane de dolari, după licitaţii fictive desfăşurate în special pe site-ul e-Bay.
Concret, Turlea şi tovarăşii lui deschideau un cont fals şi vindeau lucruri fictive, tranzacţia fiind garantată tot printr- un fals, mai exact prin copierea paginii unei firme care certifica afacerea. Prejudiciul se ridică la 4,3 milioane de dolari Aşadar, diverse persoane care câştigau un produs la licitaţii de acest gen trimiteau banii într-un cont, dar nu primeau nimic la schimb şi nici nu-şi recuperau suma achitată. În vara anului trecut, printr-o acţiune comună a FBI şi a DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism), 21 de hackeri din judeţul Vâlcea, “partenerii” lui Turlea, au fost reţinuţi şi trimişi în judecată, ulterior fiind cercetaţi în stare de libertate.
Acuzat în lipsă, Claudiu Turlea, stabilit de câţiva ani în SUA, este bănuit de FBI că s-ar ascunde acum în Canada şi că încearcă să-şi găsească noi acoliţi, cu care s-o ia de la capăt în “afacerile” în care s-a consacrat. Conform site-ului FBI, www.fbi.gov, acolo unde afişul lui Turlea este la loc de cinste, pe 15 iulie 2008 un judecător din Ohio a emis un mandat de arestare pe numele românului. (www.libertatea.ro)
Învinuiţii
Hackerii au încercat să creeze un circuit al banilor proveniţi din înşelăciuni pe Internet, care să ascundă adevărata destinaţie a sumelor şi identitatea reală a lor. Astfel, pe lângă înşelarea cetăţenilor străini, hackerii au organizat şi dezvoltat o reţea de spălare de bani. O altă manieră de comitere a faptelor consta în efectuarea de transferuri neautorizate din conturile bancare ale unor societăţi straine, în conturi controlate de autori, intrarea în posesia acestora fiind realizată prin transferuri repetate ale sumelor obţinute ilicit, cu ajutorul unor complici.
Învinuiţii (în cea mai mare parte – vâlceni) sunt: Romeo Vasile Chita (29 de ani), Alin Ionut Bunescu (26 de ani), Costin Enescu (24 de ani), Ionut Manu (23 de ani), Andrei Vladoiu (20 de ani), Bogdan Tarlea (20 de ani), Catalin Barbu (20 de ani), Iulian Tarnacop (28 de ani), Cristian Chera (26 de ani), Marian Anuta (25 de ani), Alexandru Tudor (27 de ani), George Iordache (28 de ani), Catalin Olteanu (32 de ani), Ionut Chera (29 de ani), Viorel Radu (26 de ani), Carol Mihai Jurja (30 de ani), Mihai Radu (29 de ani), Solomon Stan (26 de ani), Cristian Mugioiu (18 ani), Tiberiu Nicolaita (39 de ani), Virgil Turlea (30 de ani) si Abdul Hamed Yahaia Fawzi.