|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Mai multe bilete de tratament la Vâlcea 

De anul viitor,

Mai multe bilete de tratament la Vâlcea

Pensionarii care solicită în fiecare an biletele de tratament pentru diferite staţiuni din întreaga ţară preferă de cele mai multe ori staţiunile din judeţul Vâlcea. Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Vâlcea susţin că, pentru anul 2010, solicitările vor fi mult mai mari faţă de anul în curs, când pensionarii vâlceni şi nu numai au solicitat 8.600 de bilete de tratament în staţiunile româneşti.

Casa de Pensii Vâlcea, în concurenţă cu hotelurile şi agenţiile de turism

Majoritatea cererilor au fost pentru staţiunile Călimăneşti, Căile Olăneşti şi Băile Govora, dar nu toţi vâlcenii sau alţi solicitanţi au avut posibilitatea de a beneficia de tratament în aceste locaţii. Dintre cele 8600 de solicitări, nu s-au putut repartiza astfel decât 5.000 de bilete. Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Vâlcea susţin că unul dintre motivele pentru care instituţia nu a putut onora toate cererile este faptul că majoritatea pensionarilor au solicitat bilete de tratament în perioada iunie – august. „Hotelierii au contracte şi cu agenţii de turism, iar pentru marea majoritate a acestora perioada iunie – august este una de vârf”, a explicat Gabriel Andreescu, directorul instituţiei.

Mai multe cereri onorate în 2010


Concurenţa dintre Casa de Pensii Vâlcea şi agenţiile de turism din ţară a determinat instituţia care repartizează biletele de tratament în judeţul Vâlcea să ia decizia creşterii numărului de cereri onorate, acestea urmând să ajungă la 7.000. „În fiecare an, Casa de Pensii Vâlcea cere suplimentarea numărului de bilete de tratament, pentru a mulţumi cât mai multe persoane, dar, de fiecare dată, se găsesc nemulţumiţi, pentru că sunt foarte mulţi care solicită aceleaşi staţiuni pentru aceeaşi perioadă, iar această situaţie complică lucrurile”, a mai spus Andreescu.

Cele mai căutate staţiuni balneo-climaterice din ţară sunt în continuare Călimăneşti – Căciulata, Govora, Băile Olăneşti, Covasna, Herculane şi Felix. Pentru un bilet de tratament de 18 zile într-o staţiune, un pensionar plăteşte jumătate din pensia sa, urmând ca diferenţa dintre contribuţia pensionarului şi costul biletului să fie acoperită din bugetul asigurărilor sociale. Cererile se pot depune şi prin poştă. În 2009, mai mult de 40% din cereri au fost trimise prin poştă. „Acest lucru arată faptul că oamenii au încredere în Casa de Pensii Vâlcea. Cei care recurg la această modalitate scutesc şi bani, şi timp”, este de părere directorul Casei de Pensii Vâlcea.

Leave a Response