|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Doi preoţi din Şirineasa, acuzaţi de practici “neortodoxe” 

Doi preoţi din Şirineasa, acuzaţi de practici „neortodoxe”

Roxana Săraru, o doamnă născută în comuna Şirineasa şi cu părinţii locuind încă acolo, îi acuză pe cei doi preoţi din localitate de activităţi nu tocmai „ortodoxe”, atunci când este vorba de tarifele percepute la înmormântări. Într-o scrisoare pe care ne-a trimis-o la redacţie, Roxana Săraru menţionează: „Sunt revoltată să aflu din partea locuitorilor că cei doi preoţi din această comună solicită pentru absolut orice sume de bani (indiferent dacă persoana îşi permite cu adevărat să plătească sau nu, şi fără a da chitanţă pentru contribuţii. Bunicii mele care nu se poate deplasa i-au fost ceruţi 50 de lei pentru a o spovedi).

Ceea ce consider şi mai jignitor de atât este faptul că mai nou solicită oamenilor ca banii care sunt în tronul persoanei decedate să fie luaţi de ei (acest lucru deja s-a întâmplat de două ori). Având în vedere că moralitatea şi umanitatea ar trebui să stea la baza Bisericii (indiferent de religia pe care aceasta o slujeşte), v-aş ruga ca acest caz relatat să facă parte dintre subiectele pe care dumneavoastră le transmiteţi cititorilor.

Vă mărturisesc că nu sunt o persoană care să facă reclamaţii sau acuze nefondate, dar mă simt extrem de revoltată în momentul în care aud că oamenii simpli de la ţară – din ruşine şi din respect pentru tradiţii – preferă să tacă din gură şi să facă ceea ce le este impus de aceşti doi aşa-zişi preoţi care încalcă orice fel de limită a unui bun simţ. Părinţii mei fac parte dintre oamenii cărora nu le este greu să dea 15 lei pentru ca preotul să treacă pe la mormântul bunicului meu, dar există mulţi alţii care nu-şi permit să păstreze această tradiţie pentru că Biserica pe care aceşti indivizi o «slujesc» este alta decât cea corectă. V-aş fi extrem de recunoscătoare dacă aţi putea avea amabilitatea de a face cunoscut acest caz”.

Leave a Response