|miercuri, aprilie 24, 2024
  • Follow Us!

Nu a existat turism electoral în judeţul Vâlcea 

Nu a existat turism electoral în judeţul Vâlcea

Duminică, 6 decembrie, ziua alegerilor, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea, în colaborare cu reprezentanţi ai ARR, RAR, CNADNR şi ai Gărzii Financiare, au organizat 16 filtre pe principalele artere de circulaţie, în vederea depistării autobuzelor şi microbuzelor implicate în transportul de persoane care intenţionează să voteze în mod repetat.

Cu această ocazie, echipele de control au verificat existenţa, la bordul autovehiculelor de transport persoane, a documentelor specifice, conform O.U.G. 109/2005 privind transporturile rutiere, modificată şi aprobată prin Legea nr. 102/2006. Până la ora 17.00 au fost verificate 655 microbuze, autobuze şi autocare, fiind aplicate 174 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10880 lei, dintre care 173 la OUG 195/2001 privind circulaţia pe drumurile publice şi 1 la O.U.G. 109/2005 privind transportul rutier de persoane. De asemenea au fost retrase 15 certificate de înmatriculare şi reţinute 3 permise de conducere auto.

În jurul orei 13.00, a fost identificat un microbuz care circula pe DN67, din direcţia Horezu către Rm. Vâlcea, ce avea la bord 18 persoane. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că microbuzul efectua o cursă din comuna Pleniţa, judeţul Dolj, către o societate comercială din judeţul Sibiu, iar persoanele din microbuz erau angajaţi ai firmei respective. Toţi ocupanţii microbuzului au votat în localităţile de domiciliu şi s-a stabilit că nu intenţionau să voteze şi în judeţul Vâlcea.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru lipsa dovezii angajării conducătorului auto de către societate, în conformitate cu prevederile art. 58 lit. l din OUG 109/2005, iar microbuzul a fost monitorizat până la ieşirea din judeţ, datele lui fiind transmise şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu.

Leave a Response