|marți, aprilie 23, 2024
  • Follow Us!

Internet în şcolile din Vâlcea 

Internet în şcolile din Vâlcea

Numeroase unităţi de învăţământ din judeţul Vâlcea nu sunt conectate nici la această oră la internet, iar altele nici măcar nu au un telefon fix, astfel încât conectarea să fie accesibilă. Directorii mai multor unităţi şcolare din Vâlcea vor pune astfel bazele unor noduri de internet, la care se vor putea conecta nu numai cei din şcoală, ci şi restul comunităţii.

Importanţa pe care dascălii o acordă în ultimul timp internetului a determinat Ministerul Educaţiei să introducă internetul în toate unităţile şcolare din mediul rural. 30 de şcoli din judeţul Vâlcea vor beneficia de acest program, în valoare de 200.000 de euro, indiferent dacă acestea au în dotare unul sau mai multe calculatoare. „Primăriile vor trebui să asigure doar securizarea camerei sau a cabinetului unde internetul va fi introdus”, a declarat Gabriela Ene, inspector şcolar general al ISJ Vâlcea. Despre costurile folosirii internetului, aceasta a spus că, în cadrul şcolii, acesta va fi gratuit, însă pentru colectivitate va exista un anumit tarif, care nu a fost încă stabilit.

Gabriela Ene a subliniat importanţa introducerii internetului în şcolile din mediul rural, mai ales având în vedere că, în momentul de faţă, 10% din unităţile şcolare din judeţul Vâlcea nu au un telefon fix prin care să fie conectate la internet. „Eu cred că astfel învăţământul este ajutat, cu atât mai mult cu cât este vorba de cel din mediul rural, care fusese destul de neglijat în ultima vreme”, a mai spus Gabriela Ene. Aproximativ 80 de şcoli din mediul rural vor fi noduri de internet, iar mai bine de 40 de şcoli din mediul rural au deja laboratoare de informatică puse la punct.


Leave a Response