|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

AH1N1 în Spitalul Judeţean Valcea! 

AH1N1 în Spitalul Judeţean!

Un cadru medical a fost diagnosticat cu gripă porcină

• Datorită faptului că a fost tratat la timp şi în mod corespunzător, medicul se află din nou la serviciu

Un cadru medical de la Spitalul Judeţean Vâlcea a fost diagnosticat cu virusul AH1N1. Datorită faptului că a fost tratat la timp şi în mod corespunzător, medicul se află din nou la serviciu. „Cazul a fost depistat acum două săptămâni, în urmă cu o săptămână, bolnavul ieşind de sub supraveghere. Acum este la serviciu fără nici o problemă. Pacienţii spitalului pot sta liniştiţi. Am demonstrat că ne descurcăm şi cu astfel de cazuri”, a declarat Ioan Mihail, director coordonator adjunct al DSP Vâlcea.

Gândul că noul virus gripal ar putea lua prin surprindere populaţia în cazul în care acesta s-ar extinde mai ales în perioada sărbătorilor care se apropie, sperie pe mai toată lumea, mai ales ţinând cont de modul în care autorităţile gestionează această situaţie. Reprezentanţii DSP Vâlcea au declarat că, în cazul în care acest virus ar lua o amploare în judeţul Vâlcea, s-ar impune chemarea oamenilor de acasă, iar în loc de cinci epidemiologi, câţi sunt în prezent, numărul personalului de specialitate s-ar dubla, iar maşinile puse la dispoziţie ar fi patru.

„Vom face faţă fără probleme, mai greu va fi însă pentru spitale în situaţia în care cazurile cu factor de risc vor fi destul de mari şi vor necesita internarea la Infecţioase”, a declarat Ioan Mihail, directorul adjunct al DSP Vâlcea. Managerul Spitalului Judeţean nu are însă răspuns la modul de reacţionare în cazul în care numărul de îmbolnăviri ar creşte în ritm alert. „N-aş putea să mă pronunţ asupra evoluţiei sau cât de pregătiţi suntem, dar pot să vă spun că, în secţia de Infecţioase, există 65 de paturi”, a declarat Georgeta Sălişte, managerul Spitalului Judeţean Vâlcea.

Leave a Response