|joi, aprilie 25, 2024
  • Follow Us!

Alunecări de teren la Berbeşti 

Alunecări de teren la Berbeşti

În dimineaţa zilei de 27 decembrie, s-a produs în satul Valea Mare, din oraşul Berbeşti, o reactivare a alunecărilor de teren, într-o zonă de exploatare a cărbunelui în regim de carieră şi în care fenomenul de alunecare a fost înregistrat prima dată în 2006.

Cauza reactivării o reprezintă fenomenele de îngheţ-dezgheţ caracteristice ultimei perioade de timp precum şi precipitaţiile sub formă de ploaie căzute în ultimele 24 de ore.

Fenomenul înregistrat a avariat linia de joasă tensiune ce alimenta trei gospodării dar nu a pus în pericol nici o gospodărie locuită.

La faţa locului s-au deplasat prefectul Petre Ungureanu, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi inspectorul sef al ISU, col.Adrian Mesescu, inspectorul şef al IPJ Vâlcea, comisar-şef Eugen Neaţă, directorul Exploatării Miniere de Carieră Berbeşti, Nicolae Pandia, primarul oraşului Berbeşti, Vintilă Chelcea şi alte persoane cu responsabilităţi în situaţia creată.

Prefectul Petre Ungureanu a dispus constituirea unei comisii compusă din membrii grupului de suport tehnic nr.3 – seisme, prăbuşiri şi alunecări de teren al CJSU Vâlcea, reprezentanţi ai Exploatării Miniere de Carieră Berbeşti şi ai Primăriei Berbeşti, în scopul inventarierii gospodăriilor din zonă şi a stabilirii de măsuri pentru limitarea consecinţelor alunecării de teren.

O altă măsură dispusă a fost refacerea alimentării cu energie electrică pentru cele trei gospodării, ceea ce s-a realizat deja şi monitorizarea fenomenului de alunecare de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Berbeşti şi Exploatarea Minieră de Carieră Berbeşti.

Leave a Response