|joi, aprilie 25, 2024
  • Follow Us!

Totul este o eroare şi am să spun asta până mă va auzi cineva 

• La emisiunea TV „Naşul”, Mariana Gutău, despre condamnarea primarului Mircia Gutău:

„Totul este o eroare şi am să spun asta până mă va auzi cineva”

Timp de aproape o oră, Mariana Gutău, soţia primarului Mircia Gutău, şi avocatul Octavian Fieroiu, au fost invitaţii lui Radu Moraru, la emisiunea TV „Naşul” difuzată luni, 1 februarie 2010. La un moment dat, a intervenit telefonic Lidia Barac, preşedintele Curţii de Apel Timişoara, care a spus că nu cunoaşte dosarul Gutău-Dicu şi nici motivele condamnării acestora, însă există serioase semne de întrebare pentru că preşedintele completului de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut opinie separată, în sensul respingerii recursului DNA.

La rândul său, avocatul Octavian Fieroiu s-a arătat nemulţumit că la ICCJ nu s-a afişat public componenţa nominală a completului de judecată în dosarul Gutău-Dicu, un fapt fără precedent şi care i-a dat mult de gândit avocatului.
În încheiere, soţia lui Mircia Gutău, notarul public Mariana Gutău, a declarat următoarele: „Am venit aici să spun în faţa tuturor că soţul meu este nevinovat şi condamnat la puşcărie nevinovat. Totul este o eroare şi am să spun asta până mă va auzi cineva. Nu mai am speranţe că ceva se va mai întâmpla în bine pentru el, însă nu voi înceta să spun tuturor că soţul meu este nevinovat.

Dacă ar fi fost vinovat, ar fi pus mâna pe bani, sigur mi-ar fi fost mult mai uşor, că ştiam că plăteşte pentru greşelile sale, însă nu este aşa. Denunţătorul stă bine mersi liber şi face ce vrea şi soţul meu nevinovat stă la puşcărie. Nu ştiu dacă judecătorilor care au dat condamnarea le-ar pica bine dacă ar afla că unul dintre membrii familiei lor ar fi dus la închisoare nevinovat”.

Leave a Response