|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Ministerul Educaţiei nu are bani pentru şcoli 

Ministerul Educaţiei nu are bani pentru şcoli

Apelul făcu la conducerea Ministerului Educaţiei şi cercetării de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vâlcea, pentru alocarea de fonduri în vederea reabilitării unităţilor de învăţământ a rămas fără ecou. În zeci de şcoli au început lucrările, care au rămas însă nefinalizate. „La unele unităţi şcolare s-au început lucrări pe mai multe fronturi, dar nu s-au finalizat. Dacă ar fi să facem o analiză în ceea ce priveşte prioritatea lucrărilor ar fi destul de greu să stabilim o ierarhie în ceea ce priveşte unităţile şcolare care ar beneficia de ele. Probleme ar fi la Călimăneşti, Berbeşti, Horezu, Nicolae Bălcescu.

De asemenea, în Râmnic sunt câte unităţi care ar avea nevoie de fonduri pentru continuarea lucrărilor: Grupul Şcolar «Căpitan Nicolae Pleşoianu»; Grupul Şcolar «Henri Coandă», Grupul Şcolar «General Magheru» Râmnicu Vâlcea şi Grădiniţa «Waldorf». Avem nevoie de 25 de milioane de lei noi. Sunt speranţe mici pentru a obţine această sumă”, a declarat inspectorul şcolar general Gabriela Ene. În perioada următoare vor avea loc discuţii serioase în ceea ce priveşte comasarea. „Se va micşora şi numărul directorilor adjuncţi şi se va reduce numărul directorilor de unităţi şcolare.

În ceea ce priveşte Inspectoratul Şcolar, chiar dacă au existat discuţii că de ce am avea doi inspectori şcolari generali adjuncţi, acest lucru nu depinde de noi. Nu suntem noi cei care stabilim organigrama Inspectoratului”, a mai declarat Ene. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean vrea ca, din următorul an şcolar, orele de sport să fie reintroduse în orar, măsură despre care spune că este în asentimentul ministrului educaţiei, Daniel Funeriu. Conducerea şcolilor va avea însă ultimul cuvânt de spus în acest sens, mai ales în privinţa alegerii unui profesor de sport sau a învăţătorului pentru predarea acestei discipline.
 

Leave a Response