|duminică, ianuarie 19, 2025
  • Follow Us!

Vâlcenii pot sesiza abuzurile asupra animalelor la numărul 9667 

Vâlcenii pot sesiza abuzurile asupra animalelor la numărul 9667

• O întrebare la care trebuie să răspundă viceprimarul Romeo Rădulescu: Câinii sunt omorâţi la Feţeni?

Românii pot sesiza cazurile de încălcare a legii privind protecţia animalelor, cum ar fi abuzul, aplicarea de rele tratamente sau actele de crizime asupra acestora, la numărul de telefon 9667 al organizaţiei neguvernamentale Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor (IGPPA). Structura neguvernamentală, înfiinţată la sfârşitul anului 2009 încearcă să atragă atenţia asupra actelor de cruzime şi relelor tratamente aplicate asupra câinilor fără stăpân.

În urma sesizărilor primite la dispeceratul IGPPA, organizaţia va depune plângeri penale împotriva edililor şi a persoanelor care au atribuţii clare în problema animalelor comunitare. Printre sesizările primite până acum de IGGPA se numără cazul adăpostului din Râmnicul Vâlcea, unde mor câini din cauza relelor tratamente şi a lipsei de mâncare, cel al adăpostului de la Glina, care a fost îngropat în zăpadă, şi cel al adăpostului Ute Lagenkamp din Argeş, care adăposteşte 3.400 de câini într-un număr insuficient de cuşti, potrivit datelor primite de organizaţie.

Vineri, 13 februarie a fost transmisă ultima sesizare din partea localnicilor de la Feţeni – Vâlcea, care au spus că angajaţii Primăriei Râmnicului începuseră un nou masacru asupra câinilor fără stăpân de la adăpostul amenajat de administraţia locală. IGGPA este structură a Federaţiei Comisariatului pentru Societatea Civilă (C.S.C.), constituită la nivel euroregional, judeţean şi local. Obiectivele principale ale organizaţiei sunt amendarea legislaţiei în domeniu, precum şi promovarea şi apărarea intereselor medicilor veterinari din România. Problema animalelor fără stăpân, care afectează în principal Capitala, a determinat primarii de sector să ceară prefectului Mihai Atănăsoaei, la începutul lunii februarie, să propună modificarea legislaţiei privind câinii comunitari, în special pentru ca aceştia, aproximativ 100.000 în prezent, să nu mai fie lăsaţi liberi pe străzi.

Leave a Response