|joi, aprilie 25, 2024
  • Follow Us!

Gutău, “în vizită” la Râmnicu Vâlcea 

Gutău, „în vizită” la Râmnicu Vâlcea

• Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 17 martie, judecarea contestaţiei în anulare

Mircia Gutău, fostul primar din Râmnicu Vâlcea, aflat la Penitenciarul Colibaşi a fost săptămâna trecută pentru mai bine de o jumătate de ora la Judecătoria Vâlcea, unde a fost citat într-un proces în care este implicată Primăria Râmnicu Vâlcea.

În aceeaşi zi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se judeca procesul în care Gutău a solicitat suspendarea executării pedepsei cu închisoarea. Magistraţii Înaltei Curţi au decis să amâne până pe 17 martie judecarea cererii de suspendare a executării pedepsei, formulată de avocaţii lui Gutău. La data respectivă urmează să se judece şi contestaţia în anulare a deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

A făcut doar act de prezenţă

Fostul primar a fost adus la Vâlcea cu duba penitenciarului, alături de alţi deţinuţi, deoarece figurează ca primar într-un dosar mai vechi, la legile fondului funciar, în care municipalitatea este implicată alături de Staţiunea Pomicolă Râmnicu Vâlcea. Lui Mircia Gutău nu i s-a luat nici o declaraţie, făcând doar act de prezentă în instanţa de la Râmnicu Vâlcea. El nu mai este oficial primar al Râmnicului, după ce prefectul de Vâlcea a emis ordinul de încetare a mandatului, ca urmare a condamnării.

Leave a Response