|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea 

Asigurarea climatului de ordine publică în perioada alegerilor locale, prioritate pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea

                                        

În conformitate cu prevederile Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată şi actualizată, a Hotărârii Guvernului nr. 164 din 03.03.2010 privind stabilirea datei de desfăşurare a alegerilor parţiale pentru alegerea primarului municipiului Râmnicu Vâlcea, precum şi a Hotărârii Guvernului nr. 165 din 03.03.2010 pentru aprobarea Programului calendaristic privind realizarea acţiunilor referitoare la organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale parţiale pentru primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea vor acţiona în sistem integrat în scopul asigurării şi desfăşurării alegerilor locale parţiale pentru alegerea primarului în municipiul Râmnicu Vâlcea, în condiţii de deplină libertate, siguranţă civică şi ordine publică, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Astfel, în perioada 17 – 18 aprilie a.c., 32 poliţişti, 34 jandarmi şi 50 reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor asigura paza celor 87 secţii de votare constituite în municipiul Râmnicu Vâlcea, obiectivul prioritar stabilit de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea fiind asigurarea bunei desfăşurări a alegerilor locale, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al poliţiştilor în această perioadă.

Pentru alegerile ce vor avea loc în data de 18.04.2010, pe lângă efectivele care asigură paza la secţiile de votare, au fost stabilite suficiente echipe de specialişti care să intervină pentru soluţionarea cu celeritate a tuturor situaţiilor care vor fi sesizate pe orice cale inclusiv prin intermediul apelului unic ,,112”, dar şi rezerve de intervenţie care să poată interveni dacă ordinea şi liniştea publică sunt perturbate.  
   
Conform Planului de măsuri al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea stabilit pe perioada campaniei electorale şi a alegerilor locale, s-a acordat o atenţie deosebită coordonării şi cooperării cu celelalte structuri de aplicare a legii, în sensul abordării integrate pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice.

Astfel, s-au constituit colective comune cu structurile Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, urmărindu-se în mod special verificarea, cercetarea şi soluţionarea potrivit competenţelor, a evenimentelor, incidentelor şi a altor situaţii care au sau pot avea legătură cu campania electorală ori cu alegerile pentru administraţia locală.

Obiectivele urmărite de poliţişti în cadrul acestei misiuni sunt: paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi prevenirea unor evenimente negative, precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

 

Desemnat ŞEF INSPECTORAT
Comisar-şef de poliţie
                                   
Dr. Eugen Neaţă
                                                                                                                                                           

Leave a Response