|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Băile Govora îşi face “liftingÔÇ£ de imagine de 227 miliarde lei 

Băile Govora îşi face „lifting“ de imagine de 227 miliarde lei

Anda Vlad

Staţiunea Băile Govora se pregăteşte de un lifting complet în scurt timp, după ce administraţia locală a hotărât demararea unui proiect de anvergură, menit să transforme localitatea într-una dintre cele căutate staţiuni turistice din judeţ şi chiar din România.

Fonduri nerambursabile majoritare

Potrivit primarului Mihai Mateescu, derularea proiectului constă practic în reabilitarea infrastructurii turistice a staţiunii balneare, astfel urmărindu-se dezvoltarea turismului balnear cu respectarea a trei principii de bază: durabilitate sub aspect ecologic, viabilitate şi rentabilitate sub aspect economic şi echitabilitate din punct de vedere etic şi social pentru comunitatea locală.

Proiectul va fi realizat prin intermediul POR, Axa Prioritară 5, domeniul de intervenţie fiind crearea, dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice. Valoarea eligibilă a proiectului este de aproximativ 22,7 milioane de lei, din care 22,3 milioane reprezintă asistenţă nerambursabilă prin FEDR şi 455.540 de lei – cofinanţare eligibilă a oraşului Băile Govora.

Conform spuselor primarului Mateescu, perioada de implementare a proiectului este de 32 de luni, termenul final fiind stabilit la 19 noiembrie 2013. Obiectivele administraţiei locale sunt multe şi reprezintă o parte semnificativă din programul general de reabilitare a oraşului. Deşi este un proiect care implică un volum extraordinar de forţe şi de muncă, primarul Mihai Mateescu este convins că totul va fi respectat ca la carte, iar Băile Govora va redeveni în scurt timp, perla staţiunilor turistice din judeţ.

„Avem în plan reabilitarea Parcului Central, a fântânii arteziene, a chioşcului de muzică, vom construi un miniamfiteatru în aer liber, alei către izvoarele minerale, pasarele pietonale peste pârâul Hinţa şi multe altele, totul cu scopul bine definit de a îmbunătăţi şi de a diversifica oferta de agrement pentru turiştii din staţiune şi, ca o consecinţă, pentru a creşte durata medie a sejurului turistic cu aproximativ 35%”, spune acesta.

Impact turistic substanţial

Conform studiilor de impact realizate până în prezent, derularea proiectului va influenţa semnificativ rata de interes a turiştilor faţă de staţiune, astfel ca numărul acestora să crească cu aproximativ 8%. Conducerea administraţiei locale se bazează şi pe faptul că imaginea oraşului va fi promovată la nivel naţional şi internaţional, ca urmare a campaniei de promovare şi marketing, dar mai ales pentru că vizitatorii vor transmite mai departe calitatea deosebită a cadrului natural, dotărilor şi serviciilor din staţiune. „Un obiectiv important este creşterea atractivităţii ariei cu potenţial balnear natural din Băile Govora.

Astfel, pentru popularizarea profilului balnear al staţiunii vom îmbunătăţi şi vom extinde gradul de acces al turiştilor la sursele de apă minerală, prin realizarea aleilor pietonale, a pasarelelor şi a traseului de cură, vom crea facilităţi pentru investitorii privaţi în vederea realizării de noi capacităţi de servicii integrate şi, unul dintre cele mai importante aspecte, vom crea 86 noi locuri de muncă”, precizează edilul. Primarul este convins de asemenea că realizarea proiectului va dubla în următorii 5 ani sumele cheltuite de turişti în staţiune şi va conduce la dezvoltarea economică a zonei, prin creşterea proporţională a veniturilor din turism, ca urmare a unei oferte turistice mai bogate şi diversificate.

Leave a Response