|sâmbătă, septembrie 28, 2024
  • Follow Us!

Protest al pensionarilor vâlceni: “Vom muri de foame!ÔÇ£ 

Protest al pensionarilor vâlceni: „Vom muri de foame!“

 
Măsurile de austeritate anunţate de Guvern îi scot în stradă pe pensionarii vâlceni şi funcţionarii publici. Aproximativ 200 de pensionari, precum şi angajaţi ai Consiliului Judeţean Vâlcea au protestat miercuri, 12 mai, în faţa Instituţiei Prefectului. Aceştia sunt nemulţumiţi de iminentele reduceri: a pensiilor cu 15% şi a salariilor din sectorul bugetar cu 25% de la 1 iunie 2010. Pe pancartele participanţilor la miting au putut fi citite mesaje ca: „Am votat să trăim bine, acum trăim de azi pe mâine!” sau „Cu o mână ne daţi, cu zece ne luaţi!”.

Protestatarii au strigat lozinci precum: „Vrem să ni se respecte drepturile câştigate”, „Răbdăm de foame, nu se mai poate. O să moară oamenii de foame” şi „Hoţii!”. Liderii sindicatelor pensionarilor, ai funcţionarilor publici şi CNSRL Frăţia au fost invitaţi de prefectul Petre Ungureanu la discuţii. Deşi s-au arătat de acord, în principiu, cu necesitatea luării unor măsuri care să consolideze bugetul ţării, pensionarii au solicitat ca reducerea pensiilor să se facă diferenţiat, în funcţie de nivelul acestora, respectiv pensiile mai mari să suporte un procent de reducere mai mare.

În privinţa   plafonului sub care pensiile nu ar trebui reduse, protestatarii au avut două opinii, avansând cifrele de 1000 lei şi 1500 lei. La mitingul organizat de Liga Judeţeană „Solidaritatea” a Pensionarilor Vâlcea au luat parte circa 200 de persoane. Prefectul judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu, a transmis deja guvernului memoriul semnat de preşedintele Ligii Judeţene „Solidaritatea” a Pensionarilor Vâlcea, Gheorghe Caloianu, precum şi informarea privind desfăşurarea manifestării de protest.

Leave a Response