|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Rezultate finale la titularizare 

Rezultate finale la titularizare

Peste 200 de candidaţi au abandonat miercuri examenul de titularizare. La examenul de limba română, 37 de candidaţi au plecat din sală imediat după ce au aflat subiectele. Cei care au avut nota 7 în anul 2009 sau peste pot merge mai departe pe baza acestui calificativ, dar, dacă obţineau o notă mai mică li se anula nota de anul de trecut. Din cei peste 1.200 de înscrişi s-au prezentat la centrele de examinare doar 774 de candidaţi. În judeţul Vâlcea au fost scoase la concurs 47 de posturi, iar în Râmnicu Vâlcea doar 10, la Liceul de artă – profesori de pian, canto.

În mediul rural au fost oferite 12 locuri pentru educatori, dar şi 5 pentru profesori de matematică. În acest an, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea a apelat la serviciile Serviciului de Telecomunicaţii Speciale pentru bruierea telefoanelor în timpul examenului, astfel încât proba de verificare să nu poată fi fraudată. Tot din dorinţa ca acest examen să se desfăşoare cât mai corect în cele patru centre de examen din Vâlcea, conducerea ISJ a apelat şi la reprezentanţii Jandarmeriei şi ai Poliţiei.

Gabriela Ene, inspectorul şcolar general al ISJ Vâlcea a apreciat că tocmai această colaborare cu STS ar fi motivul pentru care aproape jumătate dintre candidaţi au renunţat la examen. Rezultatul final al examenului ar urma să fie afişat pe data de 18 iulie, iar cei care vor să depună contestaţii pot face acest lucru la data de 18 şi respectiv 19 iulie, urmând ca, pe data de 21 să le fie comunicată decizia finală. În întreaga ţară au fost scoase la concurs în acest an 5.278 de posturi didactice/catedre vacante titularizabile, respectiv 49.229 de posturi didactice/catedre vacante/rezervate netitularizabile.

Cele mai căutate discipline sunt cele de institutori/învăţători şi cele pentru consiliere psihopedagogică, economic, administraţie, poştă, mecanică, limba şi literatura română, psihopedagogie specială, agricultură-horticultură, maiştri instructori, educaţie fizică şi sport. Etapa I de repartizare – repartizarea în şedinţă publică, la nivel de centru de concurs/unitate de învăţământ, a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7,00, pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile se realizează în perioada 21-22 iulie.

Leave a Response