Fals “inspector de protecţie a munciiÔÇ£, arestat pentru 29 de zile
Fals „inspector de protecţie a muncii“, arestat pentru 29 de zile
În ziua de 22.07.2010, poliţiştii de investigare a fraudelor, cu sprijinul Serviciului de Investigaţii si Protecţie Interna-Vâlcea şi sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, au surprins în flagrant pe Adrian S., de 40 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care, prin uzurmarea de calităţi oficiale şi utilizarea unor documente falsificate, se deplasase la Primăria comunei Popeşti, unde efectua o sedinţa de instructaj asupra angajaţilor mai multor societaţi comerciale, precum si a personalului din Primărie, cu privire la planul de evacuare a persoanelor şi bunurilor in caz de incendii, urmând sa le înmineze angajatorilor fise de instruire individuale privind securitatea si sănătate in munca si fisa individuala de instructaj in domeniul situaţiilor de urgenţă, contra cost, documente care erau avizate cu ştampila acestuia pe care scria” Inspector cu Protecţia Muncii Adrian S.-PSI„.
Anchetatorii aveau în lucru mai multe dosare penale pe numele suspectului, în care a fost începută urmărirea penală pentru înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale.
Astfel, Adrian S., în cursul anului 2010 a fost la mai multe societaţi comerciale, din judeţul Vâlcea, unde s-a prezentat în calitate de Inspector cu Protecţia Muncii, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Munca, prezentând şi o legitimaţie falsificată în acest scop, spunând reprezentanţilor firmelor că daca nu îşi întocmesc un plan de evacuare a persoanelor şi bunurilor în caz de incendiu şi organizarea apărarii împotriva incendiilor, vor fi amendaţi cu suma de 8000 lei. Acest fapt i-a determinat pe mulţi dintre aceştia să-i platească sume cuprinse între 300-500 lei, pentru a obţine aceste planuri pe care le aviza cu o ştampila falsă.
Prejudiciul nu a fost stabilit pana în prezent, deoarece sunt foarte multe societaţi comerciale înşelate, urmând sa să fie determinat pe parcursul cercetărilor.
În urma percheziţiei efectuate de anchetatori, la domiciliul suspectului, au fost identificate mai multe pliante pentru aceste planuri si fişe de instruire, materiale documentare, precum şi un laptop şi un calculator unde acesta ţinea evidenţa, precum şi alte materiale de instructaj.
Suspectul a fost reţinut de poliţişti, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore şi a fost prezentat ulterior instanţei de judecată care la data de 23.07.2010 a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.
În vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectului poliţiştii solicită tuturor persoanelor fizice sau juridice care au fost victimele unor înşelăciuni cu acest mod de operare să contacteze ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Vâlcea.