|vineri, aprilie 19, 2024
  • Follow Us!

Avalanşă de debranşări de la căldură 

Avalanşă de debranşări de la căldură

Speriaţi de faptul că nu vor avea bani suficienţi pentru a-şi plăti facturile la întreţinere în iarna care va urma, tot mai mulţi vâlceni fac cereri pentru a se debranşa de la sistemul centralizat de încălzire. Reprezentanţii CET Govora, care asigură sistemul de termoficare urbană, îi avertizează însă pe vâlcenii care aleg această variantă să nu uite că vor trebui să plătească totuşi o parte din căldura din ziduri, de care beneficiază în cazul în care locuiesc la bloc.

În ultima lună, nu mai puţin de 200 de vâlceni au solicitat să fie debranşaţi de la sistemul centralizat de termoficare, de trei ori mai multe cereri decât în anii anteriori. Directorul general al Serviciului de Termoficare, Ion Cocleţ avertizează însă că facturile nu vor exploda la Vâlcea aşa cum se va întâmpla în alte oraşe din ţară şi afirmă că oameni nu trebuie să fie foarte îngrijoraţi din această cauză.

„Nu este cazul ca vâlcenii să se sperie. Chiar dacă va fi anulată subvenţia pentru căldură, CET Govora nu intenţionează să crească preţul gigacaloriei şi va face demersuri pentru ca măcar subvenţia de la Consiliul Municipal să fie acordată, ceea ce ar însemna că această creştere să nu fie mai mare de 16%, chiar în condiţiile majorării TVA”, a afirmat acesta. La rândul său, primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu a afirmat că, la nivelul conducerii Primăriei Râmnicului se fac eforturi susţinute pentru a nu se tăia şi subvenţia de la Consiliul Local.

„Nu cred că vom tăia subvenţia de la Consiliul Local, pentru ca oamenii să nu fie puşi în situaţie dificilă”, afirmă Romeo Rădulescu. De la 1 iunie, în Consiliul Local a fost aprobată strategia de retehnologizare şi modernizare a sistemului public de termoficare. Prefectul Petre Ungureanu a afirmat că subvenţiile nu vor fi tăiate integral de la Guvern. „Vor beneficia de acum înainte de subvenţii doar cei care au cu adevărat nevoie de ele, asta este diferenţa”, afirmă Ungureanu. Reprezentanţii Guvernului afirmă că vor acorda oricum compensări pentru energie şi ajutoare pentru căldură, dar după alte principii.

Leave a Response