|joi, aprilie 18, 2024
  • Follow Us!

Datoriile către bugetul statului ale firmei Urban au crescut cu 3,6 milioane euro 

• În numai trei luni,

Datoriile către bugetul statului ale firmei Urban au crescut cu 3,6 milioane euro

Regele gunoaielor, Doru Florescu, continuă să aibă probleme cu Finanţele Publice, cu toate că zice peste tot că şi-a redresat economic firma Urban şi că este gata să „atace” Râmnicul după ce primăria i-a reziliat contractul de salubrizare. Astfel, numai în ultimele trei luni, datoriile către bugetul consolidat al statului au crescut cu peste 15 milioane lei (3,6 milioane euro).
Spre exemplu, la data de 30 iunie 2010, datoriile totale ale firmei URBAN către bugetul consolidat al statului au ajuns la imensa sumă de peste 58 milioane lei (14 milioane euro), în condiţiile în care în urmă cu şase luni, datoriile totale erau de circa 9 milioane euro.

Concret, la data de 30 iunie 2010, firma lui Doru Florescu figura cu următoarele datorii: obligaţii către bugetul de stat de peste 30 milioane lei, obligaţii restante la bugetul asigurărilor sociale de stat de circa 20 milioane lei, obligaţii restante la bugetul asigurărilor pentru şomaj de 1 milion lei, şi obligaţii restante la bugetul asigurărilor de sănătate de circa 6,5 milioane lei. Cei de la Ministerul Finanţelor spun că s-a început procedura de executare silită a URBAN însă nu există nici o dovadă că bunurile şi activele societăţii au fost scoase la vânzare sau la licitaţie.

Pe lângă toate acestea, firma condusă de Doru Florescu are datorii la Primăria Râmnicului de peste 2 milioane euro, suma reprezentând redevenţa neplătită încă din anul 2007. Ceea ce înseamnă că „Regele gunoaielor” a plătit redevenţa doar câteva luni după ce a încheiat contractul cu Primăria Râmnicului. Dacă stăm şi adunăm toate datoriile neplătite către bănci, furnizori, primării şi alte salarii restante, ajungem la suma colosală de circa 20 milioane euro. (N.T.)

Leave a Response