|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle 

Sparle si soparle

• Margu de la TV ETALON vinde pielea ursului din pădure. Valentin Iliescu, pedelistul acela umflat cu pompa prin cancelariile guvernamentale, s-ar putea să-şi ia o mică-mare ţeapă de la regizor. Deţinătoarea licenţei audiovizuale este societatea ETALON SRL, al cărei asociat unic este… Margu Ana Cristina.

• Pictorul Gheorghe Dican, preşedintele Filialei Vâlcea a Uniunii Artistilor Plastici, este perechea perfectă a „scriitorului“ de tristă amintire Petre Tănăsoaica. După cum îi scria prietenul şi mentorul său spiritual Gheorghe Smeoreanu „Petrică scrie prost“, iar cine se aseamănă se adună, numai că la Dican este vorba despre….pictură contemporană. Aşa îi spune el la mâzgăliturile alea înşirate pe pereţii tuturor instituţiilor publice din Vâlcea. Maestre, îţi servim cu sinceritate o părere pe care o împărtăşesc majoritatea colegilor dumneavoastră de breaslă. Suntem subiectivi, bineînţeles, dar cât să mai suporte şi biata retină a vâlcenilor! 

• Primarul Romeo Rădulescu încurajează evaziunea fiscală, prin târgul de vechituri din Goranu. Vânzătorii coloraţi practică evaziunea la scară largă. Nu am văzut nici o casă de marcat în zonă sau vreun bon fiscal eliberat. Chiar aşa, domnilor de la Finanţe, tuciuriii aceştia şmecheri trăiesc în altă ţară? Ei nu trebuie să plătească taxe şi impozite pe venituri? Cum le calculaţi? Aşteptăm cu interes o vizită a reprezentanţilor fiscului vâlcean în târgul de la Goranu şi, de ce nu, a comisarilor de la Garda Financiară Vâlcea. Şi poate după aceea poate vă îndreaptaţi atenţia şi spre staţiunea Băile Olăneşti unde la o medie de 10 pensiuni turistice doar una îşi declară veniturile reale în perioada de vară.

• Alo, domnule chestor Stoica! Luaţi-o pe „Bety cea urâtă“ din stradă, că se sperie şi raţele care traversează DN 7 de ea, nu numai şoferii!

• Matei de la EDION, îl ştiţi consilierul acela pesedist tare în clanţă, încalcă legea cu o nonşalanţă care frizează penalul. Mai multe insituţii ale statului l-au prins în ofsaid pe moralistul Gigi. În curând vom dezvolta subiectul.

• Cât de curând s-ar putea să scăpăm de Petre Tănăsoaica din… calendarul cultural al lunii iulie editat în fiecare an de Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniul Cultural Vâlcea. Astfel, la data de 19 iulie este pus următorul text: „1955 – se naşte poetul şi publicistul Petre Tănăsoaica, directorul cotidianului Viaţa Vâlcii”. Datornicul fiscal numărul 1 al judeţului Vâlcea a fost inclus în calendarul cultural de către comunistul Gheorghe Deaconu, fostul şef de la Cultură până în 2004, însă actuala conducere a instituţiei vrea să îndrepte o „eroare” şi să-l scoată definitiv pe „poetul” Tănăsoaica din scriptele Direcţiei pentru Cultură.

• Firma de apartament Luna Serv din municipiul Drăgăşani a câştigat la începutul acestui an un contract de peste un miliard de lei pentru a face curăţenie în anul 2010 în 11 sedii ale Direcţiei Finanţelor Publice Vâlcea. Ne întrebăm şi noi cum poate să-şi respecte angajamentele asumate prin contract o firmă de buzunar care în anul 2009 a avut o cifră de afaceri microscopică şi doar…6 angajaţi?! Asta da, vrăjitorie, domnule patron Mihai Tudor Ionescu!

Leave a Response