|marți, aprilie 16, 2024
  • Follow Us!

Deficienţe majore la Restaurantul Ariel, condus de consilierul PDL Mihai Botea 

• O echipă mixtă de control a descoperit

Deficienţe majore la Restaurantul Ariel, condus de consilierul PDL Mihai Botea

Recent, la iniţiativa Prefecturii Vâlcea, a fost constituită o comisie mixtă de verificare a restaurantelor şi teraselor de alimentaţie publică din judeţul Vâlcea. Comisia astfel constituită, a procedat începând din data de 19.07.2010 la efectuarea unui control privind modul de funcţionare şi condiţiile igienico-sanitare la restaurantele şi terasele de alimentaţie publică, de pe teritoriul judeţului Vâlcea.

Un bilanţ al acţiunilor de verificare în perioada 19 – 23.07.2010, pe această temă, se prezintă astfel: 34 de societăţi verificate, 7 societăţi sancţionate contravenţional cu amendă, 7 societăţi sancţionate contravenţional cu avertisment, 8 societăţi la care s-au dispus măsuri de remediere cu termen de îndeplinire, 11 societăţi la care s-au făcut recomandări de respectare a legislaţiei sanitare în vigoare, o societate la care s-a propus suspendarea activităţii. La această acţiune de control au participat alături de Corpul de control al Prefectului, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului judeţean al Gărzii de Mediu Vâlcea şi se va desfăşura pe toată perioada sezonului estival.

Verificările au început în zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea, mai precis la terasa şi Restaurantul Ariel din scuarul Mircea cel Bătrân, unde patron din umbră este consilierul local PDL Mihai Botea. „La data şi ora controlului, unităţile funcţionau cu câte 2 salariaţi care nu purtau echipament de protecţie, nu aveau o stare individuală de igienă corespunzătoare (unghii netăiate şi inele pe degete) şi nu aveau examenele medicale obligatorii efectuate complet, conform HG 355/2007. Ridicarea rezidurilor solide se face de către SC Urban SA, în baza unui contract, dar nu au contract cu o societate autorizată pentru efectuarea dezinsecţiei şi deratizării.

Nu dispun de grup sanitar propriu, dar pot folosi grupul sanitar din parcul Mircea cel Bătrân, în baza unui acord al primăriei municipiului, care de altfel le-a închiriat şi spaţiul şi a emis autorizaţia de funcţionare. A fost efectuat control igienico sanitar, au fost constatate o serie de deficienţe, care au fost consemnate în procesele verbale de constatare a condiţiilor igienico-sanitare din data de 19.07.2010. Pentru deficienţele constatate au fost dispuse măsuri de remediere, cu termen imediat şi permanent”, se precizează în raportul Corpului de Control al Prefecturii Vâlcea. (N.T.)

Leave a Response