|vineri, aprilie 19, 2024
  • Follow Us!

“Ruleta Americană”, în premieră naţională la Teatrul Anton Pann 

„Ruleta Americană”, în premieră naţională la Teatrul Anton Pann

De câteva zile la Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea au început repetiţiile la un spectacol care se va juca în premieră naţională. Este vorba de “Ruleta Americană”, piesă de teatru scrisă de dramaturgul  ucrainian ,Alexandr Mardan. Cel care semnează regia la acest spectacol este Emil Gaju, din Republica Moldova ,regizor, profesor universitar şi actor , o personalitate remarcabilă care a avut peste 50 de roluri în teatru, film şi televiziune şi peste 30 de producţii montate pe scenele unor teatre din ţară şi străinătate.

„Ruleta Americană” scrisă de Alexandr Mardan în 2009, prezintă situaţia unei familii în perioada de criză, familie care speră că va reuşi să-şi achite datoria  la bancă. Speranţele că vor găsi o presupusă comoară sau că îi va salva mătuşa din America, se năruie rând pe rând. O serie de răsturnări de situaţie duce la un final neaşteptat. Ruleta Americană este o comedie  savuroasă, inspirată de societatea contemporană.

Actorii distribuiţi în spectacol, care cu bucurie au primit provocarea de a juca în această comedie anticriză, sunt : Daniela Ionescu, Iulia Antonie, Radu Constantinov, Remus Vlăsceanu, Lidia Stratulat, Maria Salcă, Ada Ştef, Simona Călin şi Alina Mangra..

Premiera este programată pentru 24 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea, eveniment care va deschide stagiunea 2010-2011 şi totodată ciclul de manifestări dedicate Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul, ocrotitorul Râmnicului. La premieră este invitat şi aşteptat Alexandr Mardan, autorul acestei piese.

Leave a Response