|vineri, aprilie 19, 2024
  • Follow Us!

172 de dosare au fost depuse în Programul “Casa Verde” în judeţul Valcea 

172 de dosare au fost depuse în Programul „Casa Verde” în judeţul Valcea

La doua luni de la lansarea Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire,denumit popular Programul „Casa Verde”, au fost depuse la Agentia pentru Protectia Mediului Valcea 172 de dosare cu finanţare nerambursabilă, cele mai multe dintre acestea fiind pe panouri solare.

Din bugetul alocat Programului pentru anul 2010, de 110 milioane lei, cca 2 milioane de lei revin judetului nostru(340 de finantari). Termenul final de depunere este data de 31 octombrie 2010.

Scopul acestui Program este îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră.

Prin finanţarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, se încurajează utilizarea sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabilă, nepoluante.

Programul, care se adresează exclusiv persoanelor fizice, constă în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, în funcţie de tipul instalaţiei, astfel: până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare; până la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de căldură; până la 6.000 lei pentru instalaţie de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Leave a Response