|joi, aprilie 18, 2024
  • Follow Us!

Ce a făcut guvernatorul Mugur Isărescu cu primul său salariu 

Ce a făcut guvernatorul Mugur Isărescu cu primul său salariu

Aproape 1.300 lei pe care i-a primit acum circa 40 de ani. Acesta a fost primul salariu al actualului guvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, spune el într-un interviu acordat ziarului Timpul.

Ce a făcut cu banii? I-a dat aproape în întregime tatălui său ca să-şi completeze suma necesară pentru cumpărarea unei case. „Dom’ne, dacă eu mă mut la bloc, mor!”, spunea tatăl şefului BNR, în 1971, când familia sa a fost scoasă din casa în care stătea, unde s-a făcut un atelier şcolar, iar toată familia ar fi urmat să se mute la bloc.

Cum a ajuns Isărescu în afacerile cu vinuri

Pasiunea pentru vie şi vinuri a fost moştenită de guvernatorul BNR de la bunicii mamei. Însă „noi ne-am apucat serios să facem viticultură, pentru noi, pentru familie, după ce au început necazurile, prin anii ’70-’80, când nu mai găseai nici vin, iar tata s-a pensionat”, îşi aminteşte Mugur Isărescu. El spune că „după 1971, ne-am apucat de producţie proprie de vin, iar în anii ’80, când nu mai găseai nimic, decât vin de masă, făceam vinuri chiar reuşite”.
 

În prezent, Isărescu şi-a permis să le mărească salariile angajaţilor săi de la staţia de vinificare, deşi cu o sumă nu foarte mare. El crede că multe dintre companii îşi pot permite să majoreze salariile angajaţilor, chiar şi în această perioadă de criză.

 

Leave a Response