|joi, aprilie 25, 2024
  • Follow Us!

Securiştii ăştia polonezi vor să mă distrugă pe mine şi compania 

Roibu, Oltchim, despre acţionarul minoritar:

Securiştii ăştia polonezi vor să mă distrugă pe mine şi compania

Campaniile de presă derulate de PCC împotriva conducerii Oltchim au ca scop distrugerea credibilităţii companiei în faţa partenerilor şi tăierea oricărei posibilităţi de finanţare externă aşa încât Oltchim să fie vândută pe nimic. Metodele ar fi, potrivit preşedintelui Oltchim, tipice structurilor de securitate din fostele ţări comuniste.

Acţionarul minoritar PCC vrea, cu orice preţ, blocarea activităţii Oltchim pentru a o putea să o achiziţioneze pe un preţ derizoriu, a precizat, într-un comunicat remis Money.ro, Constantin Roibu, preşedintele companiei vâlcene. Replica lui Roibu vine ca urmare a mai multor atacuri în presă semnate de PCC care au culminat cu o plângere depusă la DNA pe numele oficialului Oltchim.

„Reprezentanţii PCC îşi continuă campania agresivă prin care mint, dezinformează şi manipulează fiind disperaţi că, deşi au folosit toate pârghiile pentru blocarea activităţii Oltchim în scopul reducerii valorii companiei şi cumpărarea acesteia pe un preţ derizoriu, am reuşit să menţinem Oltchim în funcţiune şi chiar să realizăm în ultimele luni profit. Acest lucru îi nemulţumeşte şi chiar îi duce la disperare pe cei de la PCC, deoarece funcţionarea pe profit va duce în mod sigur la creşterea valorii de piaţă a acţiunilor pe bursă, în condiţiile în care PCC şi-a făcut publică intenţia de a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni de la statul român…

Reprezentanţi ai acestui acţionar ostil au avut o ultimă încercare de a mă atrage să colaborez cu ei. Am refuzat orice întâlnire şi mi-au transmis că mă vor distruge ca persoană… Eforturile pe care ei le fac pentru a mă compromite fabricându-mi un dosar la DNA, încercând să-mi păteze numele şi să îmi distrugă reputaţia, au ca scop subminarea încrederii partenerilor Oltchim şi stoparea acordării de finanţări şi sprijin pentru funcţionarea companiei. Se vede clar că specializările celor de la PCC în fostele structuri ale securităţii poloneze au fost dezinformarea şi manipularea, deoarece toate articolele la care aceştia fac referire în plângerea lor penală la DNA au fost comandate şi finanţate de PCC”, spune Roibu. Acesta le mai transmite minoritarilor că nu este intimidat de continuele lor atacuri şi că va continua să facă ce ştie mai bine să lucreze în interesul Oltchim pentru ca această companie să poată fi, din nou, una profitabilă şi să ajungă la o capitalizare bursieră de 1 miliard de euro.

Compania PCC SE cu acţionariat german deţine 12% din Oltchim şi deţine două combinate chimice în Polonia şi unul în Germania. În ultimii 3 ani s-a remarcat prin atacuri virulente în presă la adresa management-ului Oltchim pe care l-a acuzat că lucrează doar în interes propriu şi nu pentru societate. Aproape toate încercările de a obţine finanţare externă pentru combinat s-au lovit de opoziţia acţionarului minoritar care a declanşat şi mai multe acţiuni în instanţă.

PCC a înaintat şi o plângere Comisiei Europene prin care solicita declanşarea unei anchete privind legitimitatea unui ajutor de stat de 50 de milioane de euro pe care statul român, prin Eximbank, ar fi urmat s-o acorde Oltchim pentru angajarea unor credite. Investigaţia Comisiei a fost încheiată atunci când Guvernul a notificat la Bruxelles că ajutorul de stat nu a mai fost acordat.

Guvernul României prin vocea fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu, Autoritatea de Privatizare – AVAS dar şi Eximbank şi-au declarat sprijinul pentru ca Oltchim să primească ajutor de stat, lucru care, până la urmă nu s-a mai realizat.

Oltchim are o capitalizare bursieră de circa 16 milioane de euro şi are pierderi de 45 de milioane euro în primele nouă luni din acest an. În ultimii trei ani compania nu a făcut, niciodată, profit.

Comunicat de presă

PCC îl dă în judecată pe Roibu

PCC acţionează transparent în calitate de acţionar minoritar la Oltchim şi respinge orice acuzaţii de natură să-i prejudicieze imaginea. Ca răspuns la acuzaţiile aduse de către domnul Constantin Roibu împotriva PCC în comunicatul de presă din 07.12.2010, PCC SE se vede nevoit să răspundă. Acuzaţiile şi declaraţiile domnului Roibu sunt false şi dăunează numelui şi imaginii PCC. PCC SE nu a oferit şi nici nu a propus vreodată domnului Roibu derularea unei privatizări netransparente a Oltchim S.A. Din contra, începând cu mai 2007 şi până în prezent PCC s-a arătat interesat să participe la un proces de privatizare deschis şi transparent.

Acest lucru a fost comunicat de nenumărate ori de către PCC SE începând cu mai 2007 oficialilor Guvernului României, AVAS, Ministerului Economiei, Comisiei Europene, cât şi opiniei publice prin intermediul comunicatelor şi conferinţelor de presă. PCC SE îşi desfăşoară campania de presă şi de informare în mod transparent şi conform cadrului şi normelor legale, utilizând canale oficiale, precum conferinţele şi comunicatele de presă. PCC SE nu a finanţat şi nu a sponsorizat vreodată articole de presă care au relatat despre suspiciunile de comportament coruptibil al domnului Constantin Roibu. Având în vedere caracterul defăimător al acuzaţiilor aduse de către domnul Roibu, PCC SE se vede obligat să-l acţioneze în instanţă pentru prejudicierea imaginii PCC SE.

Sursa: Money.ro

Leave a Response