UNPR condamnă poziţia ipocrită şi laşă a PSD şi PNL care sabotează interesele pensionarilor
• Potrivit deputatului de Vâlcea, Dan Constantin Mazilu,
UNPR condamnă poziţia ipocrită şi laşă a PSD şi PNL care sabotează interesele pensionarilor
Derapajele politicilor făcute de PSD şi PNL au ajuns să ne golească buzunarele! Şi liberalii, şi pesediştii, care se tot bat cu cărămida în piept că vor să ajute poporul şi să-l scape de abuzurile puterii, au refuzat să voteze în Senat impunerea taxei pe averile mari şi foarte mari. Deşi n-au avut argumente solide, senatorii PNL şi PSD au preferat să facă băşcălie de textul legii propuse de UNPR decât să susţină o porpunere justă. Nici la Camera Deputaţilor PSD şi PNL nu s-au comportat mai bine.
Senatul a respins legea privind taxa de solidaritate de 1% iniţiată de UNPR, după ce senatorul PSD Dan Şova a propus, în bătaie de joc, ca valoarea acesteia să crească la 10% pentru a aduce la buget aproximativ 30 de miliarde de euro. Din fericire, Senatul este prima Cameră sesizată pe această iniţiativă a UNPR. Ultimul cuvânt pe această lege îl vor avea deputaţii, Camera Deputaţilor fiind cameră decizională în acest caz. „Decizia senatorilor de a respinge legea care impune taxarea averilor mari şi foarte mari este lipsită de justificare şi demonstrează cât de lipsite de interes faţă de electoratul lor sunt cele două partide de opoziţie”, apreciază deputatul UNPR de Bălceşti, Constantin Mazilu.
„Uniunea Naţională pentru Progresul României condamnă poziţia ipocrită şi laşă a PSD şi PNL, care prin toate acţiunile parlamentare sabotează interesele pensionarilor. Deşi în mod public se arată preocupaţi de cei aflaţi în dificultate, în interiorul Parlamentului reprezentanţii PSD şi PNL nu fac decât să îşi apere propriile averi, în loc să dea dovadă de minima decenţă şi să fie solidari cu românii afectaţi de criza economică. Prin votul din Senat, cele două partide de opoziţie au demonstrat că sunt străine de problemele şi interesele românilor şi că sunt partide duplicitare, care una susţin în faţa presei şi alta votează în Parlament”, consideră parlamentarul UNPR. În opinia acestuia, PSD şi PNL au apărat în Senat doar interesele celor 300.000 de români cu averi mari şi foarte mari şi i-au trădat pe pensionari.
UNPR speră într-o soluţie favorabilă de la deputaţi
Din fericire pentru pensionari şi pentru oamenii nevoiaşi, Senatul nu este cameră decizională în ceea ce priveşte taxarea averilor mari şi foarte mari.
„UNPR îşi exprimă convingerea că situaţia generată de dispreţul PSD şi PNL va fi remediată în Camera Deputaţilor, iar pensionarii vor beneficia de pe urma acestei măsuri echitabile şi corecte pe timp de criză. Indiferent de orientarea politică, parlamentarii români trebuie să înţeleagă că declaraţiile de intenţie şi discursurile politice nu combat criza şi problemele oamenilor. România are nevoie de măsuri curajoase şi responsabile, dar şi de parlamentari oneşti, care să îşi asume un vot corect faţă de cei care i-au trimis în Legislativ”, dau asigurări parlamentarii UNPR. Potrivit calculelor făcute de Uniune, propunerea UNPR şi a coaliţiei de guvernare, privind introducerea taxei de solidaritate va aduce la bugetul de stat fonduri cumulate de 9 miliarde de euro, într-o perioadă de trei ani, bani care vor fi utilizaţi pentru plata pensiilor. Măsura a primit avize favorabile din partea Guvernului, Consiliului legislativ şi a mai multor comisii parlamentare. În ciuda deciziei nedrepte a senatorilor, UNPR nu se va lăsa descurajată, ci va solicita dezbaterea acestei legi în procedură de urgenţă la Camera Deputaţilor.
Pesediştii şi liberalii au făcut scandal şi la Cameră
Deputaţii PSD şi PNL au părăsit, pentru a 15-a săptămână la rând, lucrările plenului. Însă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat că toţi deputaţii care au absentat de la lucrări vor avea diurna diminuată cu 21%. Speriaţi de decizie, o parte din pesedişti şi liberali au rămas în sală vociferând că ei sunt prezenţi şi că li se taie drepturile băneşti fără nici o explicaţie. Însă, când s-a strigat prezenţa, aceştia nu se aflau în sală, protestând pe holuri pentru că s-a defectat sistemul de vot electronic, iar Roberta Anastase conduce lucrările plenului. În sală, puterea a modificat regulamentul de funcţionare a Camerei. Astfel, deciziile în Biroul Permanent al Camerei se pot lua cu majoritatea voturilor celor prezenţi în sală. (Mesagerul de Vâlcea )