|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle 

Sparle si soparle

• Cine s-a uitat mai bine prin comuna Ioneşti nu a putut rata o „privelişte” de toată frumuseţea: primarul Constantin Neagoie şi-a achiziţionat zilele trecute un autoturism Porsche, ultimul răcnet, pentru care a scos din buzunare câteva zeci de mii de euro. În plină criză economică, primarul Constantin Neagoie şi-a permis acest lux costisitor cu toate că firma pe care o deţine – Comchim Chemicals – are datorii de miliarde de lei neachitate către principalul furnizor (OLTCHIM), iar Primăria comunei Ioneşti are obligaţii de alte milioane de euro către diverse firme care au executat asfaltări de drumuri sau alte lucrări edilitare, dar care nu şi-au primit banii de ani de zile.

• Iată că, din nou, Ziarul de Vâlcea a avut dreptate în faţa prefectului Petre Ungureanu…. La sfârşitul lunii noiembrie, plin de emfază, prefectul anunţa că până în data de 15 decembrie 2010 se va semna contractul de finanţare pentru primii 20 de kilometri din autostrada Sibiu-Piteşti (care va traversa şi partea de nord-est a judeţului Vâlcea). A trecut mai mult de o săptămână de la termenul limită anunţat de Petre Ungureanu şi, aşa cum anticipam în ziarul nostru, acest lucru nu se va întâmpla în anul 2010. Poate în 2012….

• Zeci de clienţi, care au achiziţionat în perioada 2007-2008 autoturisme Volkswagen Passat de la dealerul auto Nurvil din Râmnicu Vâlcea, au mari probleme tehnice cu maşinile. Clienţii nemulţumiţi (dăm publicităţii acum doar două nume: Ene şi Vlăduţu) doresc să înfiinţeze o asociaţie şi să acţioneze în instanţă societatea comercială Nurvil. Aşadar, „la pomul lăudat să nu vă duceţi cu sacul”

• Primarul din Orleşti, Constantin Cârstina, continuă să întârzie demararea lucrărilor la proiectul din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 322 (PNDR) din judeţul Vâlcea, iniţiat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Orleşti-Scundu.

• Mai mulţi oameni de afaceri se plâng de comportamentul deputatului Aurel Vlădoiu. Nu dăm crezare acestor zvonuri, dar am demarat o cercetare jurnalistică pe această temă.

• Iată ce sfaturi îi dă un cititor, care spune că este liberal, lui Remus Grigorescu, candidatul PSD din primăvara acestui an la Primăria Râmnicului: „1. Acceptaţi invitaţia noastră de a fi candidatul PNL la alegerile din 2012 şi-l faceţi praf pe Matei; 2. Candidaţi independent cu sprijin politic şi veţi fi în avantaj nu numai de imagine (nu mai sunteti pupilul lui Cîlea) ci şi de procente faţă de Matei. Jenant pentru PSD Valcea, plin de Cîlea, Răduleşti, Matei… cel puţin la Valcea nu va scăpa de eticheta: comunişti”. Susţinem şi noi cu tărie a doua varianta, cea cu candidatura din postura de independent, ar fi o mutare care le-ar strica planurile de „preamărire”… pesediştilor.

• Aflăm din Academia Caţavencu că, în urmă cu o lună, aproape concomitent cu vizita Patriarhului Daniel la Râmnicu Vâlcea, dar fără legătură cu ea, a avut loc şi trecerea prin zonă a prea fericitului tată a şase copii de la cinci femei, deputatul Mădălin Voicu. Motivul călcării capitalei vîlcene (fost scaun voievodal) de către marele artist? Pe-acolo trece drumul spre localitatea Buneşti, unde-şi are originile mămica celui mai tânăr vlăstar al său (sperăm că nu ultimul), pictoriţa Carmen Olteanu. Vizita a fost încununată de o oprire într-o cafenea din Râmnicu Vâlcea, unde maestrul a putut să-şi exhibe nestânjenit adidasul de firmă, pentru a-i facilita tinerei mămici intervenţia, cu ajutorul unei brichete, asupra unui şiret care-l incomoda foarte tare.

Doar zece minute a durat această demonstraţie de virtuozitate. Parfum, culoare, sunet s-au îngânat şi şi-au răspuns, iar finalul fericit a constat în reîncălţarea condurului de un alb imaculat, sub privirile pline de respect ale consumatorilor provinciali, încântaţi de spectacolul gratuit oferit de o personalitate ­ recunoscută drept garantă a bunului-simţ, a educaţiei şi a celor şapte ani de acasă.

Leave a Response