|sâmbătă, aprilie 20, 2024
  • Follow Us!

ANTARES TRANSPORT, din nou pe traseul Drăgăşani – Râmnicu Vâlcea! 

• Instanţa de judecată face dreptate

ANTARES TRANSPORT, din nou pe traseul Drăgăşani – Râmnicu Vâlcea!

La mai puţin de o lună de la evenimentele din data de 12 ianuarie 2011 când, pe raza localităţii Băbeni, ARR Vâlcea a oprit în mod abuziv în trafic 7 microbuze ale firmei Antares Transport, lăsând în plină stradă zeci de călători, instanţa a dat verdictul: suspendarea executării actelor administrative emise de ARR Vâlcea.
Prin măsurile ilegale ale ARR Vâlcea din 12 ianuarie, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor, reţinându-se totodată certificatele şi plăcuţele de inmatriculare ale acestora. În ziua imediat următoare, ARR Vâlcea a emis decizii privind suspendarea copiilor conforme ale licenţei de transport, pentru fiecare din cele 7 autovehicule ale firmei Antares.

Nimeni nu poate călca în picioare legea. Nimeni nu are dreptul să favorizeze diverse jocuri de interese abuzând de prerogativele conferite de o funcţie publică. Dl. Butnaru Florinel, şeful Agenţiei ARR Vâlcea, s-a considerat încă o dată mai presus de lege.

În data de 3 februarie 2011, instanţa a dispus suspendarea executării tuturor celor 14 acte administrative emise de ARR Vâlcea. În van a încercat SC MATDAN SERVICE SRL, printr-o cerere de intervenţie în interesul ARR, să împiedice revenirea firmei Antares pe traseu. Instanţa le-a respins acţiunea.

Ca urmare, firma Antares Transport asigură din nou transportul pe ruta Rm. Vâlcea – Băbeni – Drăgăşani.
Conducerea firmei Antares Transport îşi propune să nu se oprească aici şi va continua să facă toate demersurile pentru a obţine dreptatea şi de a se asigura că cei vinovaţi vor răspunde pentru faptele lor: „Dacă până acum nu am făcut decât să ne apărăm împotriva numeroaselor ilegalităţi şi mârşăvii comise de către reprezentanţi ai anumitor instituţii, de acum vom uza de toate mijloacele legale pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea acestor abuzuri şi nu ne vom opri până când grupările mafiote din transportul vâlcean nu vor fi stârpite. România trebuie să înveţe să se comporte ca un stat modern, ca un stat european”.

Patronul Daniel Matei de la „Matdan” ameninţă cu nesupunerea civică

Cotidianul „Viaţa Vâlcii” a inserat, în numărul de marţi, 7 februarie, o ştire care arată până unde poate ajunge tupeul unui transportator auto în goana după bani (negri ?). Cotidianul amintit spune că „exista informatii venite pe surse ca microbuzele Antares ar putea fi reintroduse pe traseu fara nici un temei legal, caz in care transportatorul Matdan, care detine licentele de transport pe ruta Dragasani – Rm. Valcea, ameninta ca va opera in acelasi mod pe alte curse cum ar fi Olanesti sau Calimanesti, detinute de Antares. Scandalul risca de data asta sa fie unul monstru, starea de tensiune putand duce la pagube imense, dar si la eventuale victime pe traseu. De aceea ne facem datoria de a informa autoritatile asupra acestei stari de fapt, in frunte cu Institutia Prefectului, Politia, ARR, Jandarmeria pentru detensionarea situatiei.”

Ziarul procedează corect, alertând autorităţile, dar trebuie mers până la capăt şi verificat dacă într-adevăr acest Matei chiar îşi permite să ameninţe judeţul cu nesupunerea civică. Fiindcă să îţi permiţi să anunţi public că vei comite o ilegalitate reprezintă un tupeu cum rar se poate întâlni, o sfidare a legii şi a oamenilor ei. Indiferend că introduce ori nu Antares maşini pe nu ştiu care traseu, dincolo de legalitatea sau ilegalitatea acestui demers, ameninţările lui Matei trebuie să pună în gardă procurorii care se pot sesiza din oficiu. După câte se ştie, ameninţarea face parte din intrumentele şantajului şi poate fi considerată infracţiune. (www.criterii.ro)

Daniel Matei de la „Matdan” îşi apără pielea cu înregistrări audio

Se ştie că pe piaţa transportului de călători se fac bani grei şi negri. În acest context, figura lui Daniel Matei de la firma „Matdan Service” este una aparte, tânărul patron dovedind o mare încredere în sine şi în hotărârile judecătoreşti pe care le foloseşte împotriva adversarului Becşenescu de la firma „Antares”. Cum întotdeauna, în astfel de situaţii, trebuie să cauţi „cuiul lui Pepelea”, ne-am întrebat în ce constă forţa mentală a lui Matei, prin care le aruncă mănuşa tuturor: prefectului Petre Ungureanu, şefului ARR Florinel Butnaru şi, în mod special, Emiliei Dima şi lui Bogdan Lăstun, jurista şi respectiv şeful secţiei juridice de la Consiliul Judeţean Vâlcea. Matei este atât de sigur pe sine şi manevrează cu atâta uşurinţă documente contradictorii, încât te întrebi cu ce îi are la mâna pe respectivii.

O sursă ne-a dezlegat misterul. Se pare că impetuosul Daniel Matei obişnuieşte să facă înregistrări audio cu parsoanele cu care îşi bea cafeaua. El fie vine pregătit cu aparatura necesară, fie merge până la toaleta restaurantului pentru a o monta şi astfel colecţionează opinii şi atitudini de la oamenii de care are nevoie pentru a dovedi că doar „Matdan” are dreptul legal de a opera pe piaţa transporturilor din Vâlcea.

Probabil că dna Dima şi dl Lăstun abia acum rememorează discuţiile purtate, iar despre ceilalţi vom vorbi în episoadele următoare.

Dacă aşa stau lucrurile, ne putem întreba dacă Matei procedează sau nu corect. Din punctul nostru de vedere, e corect, fiindcă omul îşi apără pielea. Pe de altă parte, nu ştim cât este de fairplay să-ţi înregistrezi interlocutorii care se întâlnesc cu tine şi vorbesc liber. Fără autorizare, parcă nu prea e nici legal. Dacă omul face însă colecţie de suveniruri, ce să avem cu el?

Situaţia este pe cât de complicată, pe atât de amuzantă. Traseele aduc sume uriaşe de bani, lupta e acerbă, aşa încât ne face să zâmbim imaginea unui Matei pipăit la piele de „amici” înainte de a pune zahărul în cafea.(www.criterii.ro)

 

One Response to ANTARES TRANSPORT, din nou pe traseul Drăgăşani – Râmnicu Vâlcea!

  1. lita vasile

    acest nenorocit de matei cu alti analfabeti ia abuziv din banii soferilor de pe dragasani si de pe mare
    titia romana nu stie ce se petrece in aceasta firma fantoma condusa de analfabetii infrunte cu matei. Te obliga zilnic sa incalci legea sa ei oamenii in picioare si daca nu ei iti ia din salariu sau te da afara. jeguriile de microbuze nu au ce cauta pe drumuriile publice. RARU , POLITIA DOARME .SCTR TREZITIVA STIMATA JUSTITIE LA VIATA SI ARESTATI LUCRATORII DIN INSTITUTIILE STATULUI ROMAN .

     

Leave a Response