FOC la instalaţia de piroliză de la Arpechim
• Intervenţie cu şapte autospeciale ISU
FOC la instalaţia de piroliză de la Arpechim
Pompierii argeşeni au fost puşi pe jar, vineri dimineaţă, în jurul orei 10, după ce în interiorul Arpechim, în apropierea secţie de Piroliză, a izbucnit un incendiu. Nu mai puţin de şapte echipaje de la Detaşamentul 2 ISU, precum şi patru maşini ce aparţin serviciului privat de pompieri al Petrochimiei au ajuns de urgenţă la faţa locului, iar intervenţia acestora a limitat proporţiile incendiului şi extinderea flăcărilor către secţia de Piroliză. Au ars doar cîteva cabluri din interiorul unui turn de răcire a apei de la secţia Utilităţi ce alimentează Piroliza, iar focul se pare că ar fi pornit din cauza unor lucrări de întreţinere.
Cu toate că se ştia de la bun început că incendiul se află în stare incipientă, sperietura a fost mare, iar reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş au decis trimiterea a nu mai puţin de şapte autospeciale încărcate cu apă şi spumă, pentru lichidarea flăcărilor. În ajutorul pompierilor de la Detaşamentul 2 au sărit şi colegii acestora de la serviciul privat de pompieri din cadrul Arpechim.
Focul a fost localizat în scurt timp şi imediat s-a trecut la inundarea turnului din care ieşea fum, pentru a fi înlăturată orice suspiciune cum că flăcările s-ar putea extinde. „Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a fost anunţat despre izbucnirea unui posibil incendiu în cadrul diviziei petrochimice Arpechim din cadrul Oltchim. În jurul orei 9.50 s-au deplasat la locul intervenţiei pompierii, împreună cu serviciul privat pentru situaţii de urgenţă din cadrul societăţii.
S-a acţionat pentru stingerea incendiului izbucnit la turnul de răcire 3 de la gospodăria de apă prin inundarea acestui turn”, a declarat colonelul Liviu Popescu, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de lucrările de întreţinere care se executau la aceste turnuri. Pînă în acest moment se ştie că au ars nişte cabluri de plastic din interiorul turnului afectat.
Intervenţia celor care s-au luptat cu flăcările a fost una destul de dificilă şi a durat mai bine de 30 de minute, dar în cele din urmă situaţia a fost ţinută sub control şi au fost luate măsuri pentru a fi protejate celelalte turnuri de răcire. Pericolul a fost ulterior definitiv îndepărtat, după ce instalaţiile aflate în revizie au fost oprite. Flăcările au izbucnit la aproximativ 200 de metri de secţia de Piroliză, iar cei aflaţi la acea oră în interiorul societăţii se temeau de o posibilă explozie, ce ar fi condus la o adevărată tragedie.
(Curierul Zilei)