Sparle si soparle
Sparle si soparle
• Firma Hidro Este din Bucureşti vrea să deruleze investiţii de 65,9 milioane de lei (16 milioane de euro) în construcţia unor microhidrocentrale în judeţul Vâlcea. Societatea respectivă a făcut deja demersurile necesare pe lângă autorităţile locale din zona de nord a judeţului.
• La Congresul PDL din 14 mai, secretarul general al PDL Vasile Blaga îi are alături ca şi susţinători pe Radu Berceanu, Adriean Videanu, Sorin Frunzăverde, Cezar Preda, Cristian Boureanu şi Sulfina Barbu. Moţiunea acestuia se numeşte „O Românie dreaptă, o Românie europeană” şi este susţinută de 14 organizaţii judeţene şi o serie de 70 de parlamentari. Conform unor surse din interiorul PDL, printe susţinătorii lui Vasile Blaga se numără şi… deputatul Sorin Zamfirescu.
• Chiar dacă a fost atacat prin unele ziare locale, sindicalistul Constantin Pîrvu spune că nu şi-a dorit funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Spitalul Judeţean Vâlcea, însă a fost ales democratic în urma demisiei lui Dan Fiera. Oricum, liderul CNSLR Frăţia Vâlcea promite că, dacă într-o lună, lucrurile nu se vor mişca într-o direcţie bună, este dispus să renunţe la fotoliul de preşedinte al consiliului de administraţie. „Şi marmota învelea ciocolata în staniol…”
• În data de 4 aprilie, Asociaţia pentru Protecţia Pacienţilor a realizat o monitorizare la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde a găsit următoarele nereguli: secţia de chirurgie – femeile şi bărbaţii stau amestecaţi în saloane, la fel bolnavii septici (fără infecţii) cu cei aseptici, bolnavii operaţi pe creier cu cei operaţi pe coloană; nu se fac programări – pacienţii stau câte trei ore în faţa cabinetelor medicilor aşteptând pentru o consultaţie; pacienţii îşi cumpără singuri medicamentele de la farmacia aflată în curtea spitalului; salvările abia pot pătrunde în spital din cauza spaţiului îngust. Terenul din faţa spitalului este supraocupat cu chioşcuri şi farmacii.
• Preşedintele Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, deputatul PSD Iulian Iancu, a menţionat faptul că în următoarele şase luni „nu se poate întreprinde nicio acţiune concretă de dezafectare a unei instalaţii pe platforma ARPECHIM”, timp în care statul român, în calitate de acţionar minoritar, va contesta în instanţă decizia de închidere a rafinăriei Arpechim.
• Patronul Laurenţiu Baranga, de la firma Haty Vâlcea, a fost văzut zilele trecute intrând în casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Râmnicu Vâlcea, care i-a aparţinut lui Dorin Dobrişan, fost director la CEC Vâlcea. Cel mai probabil, şeful de la Haty a venit în calitate de proprietar al imobilului, având în vedere că la finele lunii martie, CEC Vâlcea a scos la vânzare proprietatea la preţul de circa 300.000 de euro….
• Nelu Gruia, fostul poliţist doljean, care şi-a împuşcat mortal soţia şi şi-a rănit fiica în urma unor neînţelegeri familiale avea o situaţia materială foarte bună. Acesta deţinea o casă de vacanţă şi în judeţul Vâlcea, mai precis în comuna Malaia.
• Directorul general de la OLTCHIM, Constantin Roibu, a contractat lucrări de revizii la piroliza de la Piteşti fără a avea fondurile necesare achitării acestor servicii. Cei care sunt cei mai afectaţi sunt subcontractorii care au pierderi de câteva milioane de euro de pe urma acestei „afaceri” păguboase. Chiar aşa, domnule Roibu, când îi plătiţi pe oamenii aceştia?!