|vineri, aprilie 19, 2024
  • Follow Us!

Grădina Zoologică se va deschide de “Ziua copilului” 

Grădina Zoologică se va deschide de „Ziua copilului”

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului va fi inaugurată Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea, aflată acum în plin proces de modernizare. Investiţia se apropie de final, iar adăposturile pentru păsări, pentru reptile şi pentru maimuţe fiind aproape gata. Potrivit primarului Romeo Rădulescu, în această perioadă se fac eforturi pentru a se aduce la Zoo cât mai multe animale noi, pe care municipalitatea le va achiziţiona din ţară, cu bani sau în urma unui schimb cu alte administraţii. În acest sens, primarul Râmnicului a discutat chiar cu edilul Clujului. „Aspectul grădinii se va schimba foarte mult, şi, spre deosebire de alte oraşe din ţară, Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea va fi printre cele mai frumoase din România”, spune primarul Romeo Rădulescu.

Licitaţii fără finalizare

Consiliul Local a dezbătut la şedinţa din 29 aprilie propunerea închirierii prin licitaţie publică deschisă, pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea prelungirii prin acordul părţilor, a imobilului teren cu suprafaţa de 100 de metri pătraţi, situat în incinta Grădinii Zoologice Ostroveni. Pe terenul respectiv se va realiza o construcţie uşoară cu caracter provizoriu, în scopul desfăşurării activităţilor de alimentaţie publică şi comerţ.
Consilierii au luat în calcul şi faptul că această suprafaţă a mai fost aprobată spre închiriere în 2007, iar în acest sens s-au organizat mai multe licitaţii, la care nu a participat însă nici un ofertant.

Nimeni nu vrea clădirea de la Zoo

Comisia de buget – finanţe a adus, prin consilierul Grigore Crăciunescu un amendament, şi anume propunerea ca preţul de pornire la licitaţie pentru spaţiul de 100 de metri pătraţi de la Grădina Zoologică să scadă de la 19 lei la 5 lei/mp. Amendamentul a fost considerat corect de primarul Romeo Rădulescu: „Fiind o licitaţie, preţul poate să ajungă până unde este cazul. Consider că amendamentul este pertinent şi în regulă”. Primăria se grăbeşte să închirieze acest spaţiu, deoarece vrea să inaugureze grădina zoologică pe 1 iunie. Interesul este să se mişte lucrurile destul de repede”, a afirmat Romeo Rădulescu. Consilierii au votat în unanimitate propunerea închirierii imobilului şi amendamentul lui Grigore Crăciunescu.

 

Leave a Response