|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Scrisorile vâlcenilor către Mircea Gutău 

Best-seller garantat:

Scrisorile vâlcenilor către Mircea Gutău

Tiberiu Pîrnău

„Mircea Gutău e bine, sănătos, are un tonus extraordinar, iar cine crede că primarul nostru a fost tras pe linie moartă se înşeală amarnic” – cam aşa a sunat mesajul transmis vâlcenilor de unul dintre puţinii oameni care i-au mai rămas alături (dintre cei pe care i-a ajutat, i-a făcut oameni „grei”, cu funcţii importante) fostului edil al municipiului Râmnicu Vâlcea.
De fiecare dată când vorbeşte despre Mircea Gutău, viceprimarul Eusebiu Veţeleanu este cuprins de o emoţie sinceră şi un tremur în glas. Mi-a transmis şi mie această trăire interioară la emisiunea de marţi seara de la VTV, moderată de jurnalistul Gheorghe Smeoreanu, când i-am fost companion de discuţii. Cu prilejul acestei întâlniri s-au conturat anumite scenarii, care le pot provoca fiori pe şira spinării unora care i-au purtat şi încă îi mai poartă sâmbetele politice şi sociale lui Mircea Gutău. Ca o paranteză voi sublinia că eu, alături de alţi ziarişti vâlceni, am demonstrat cu documente că primarul nostru, al râmnicenilor, nu a fost vinovat, ci este o victimă a DNA-ului, a unei justiţii total nedrepte şi total netrebnică în acest caz. E punctul meu de vedere, pe care mi-l voi menţine!

Eusebiu Veţeleanu, omul de încredere al lui Mircea Gutău, persoana din afara familiei pe care acesta a sunat-o de cele mai multe ori de la reţinerea sa şi până la ora actuală a transmis prin televiziunea VTV câteva mesaje cu ţintă directă, dar şi unele subliminale. Astfel am putut afla că la începutul lunii august, Mircea Gutău va cere eliberarea condiţionată şi, conform viceprimarului Veţeleanu „judecătorii nu ar avea motive să nu accepte această eliberare, având în vedere că domnul primar a avut un program de-a dreptul draconic în această perioadă pe care l-a urmat cu conştiinciozitate şi s-a implicat în toate activităţile din peniteniciar”. Aşadar, un prim mesaj destul de percutant în mediul politico-socio-economic vâlcean: în luna august Mircea Gutău vine acasă. Curioşi să ştim dacă primarul va adopta atitudinea lui Vodă Lăpuşneanu, l-am întrebat pe interlocutorul nostru ce se va întâmpla când Mircea Gutău va veni acasă. Răspunsul a venit cu promptitudine şi siguranţă: „Va pleca cu familia într-o vacanţă binemeritată timp de o lună şi va avea timp să reflecteze la ceea ce va urma. Personal nu cred ca se va mai implica în politică şi administraţie în perioada imediat următoare” Dragi vâlceni, atenţie la nuanţe: Mircea Gutău nu se va implica în politică în perioada imediat următoare, dar putem crede, intui, că în 2016 şi poate mai devreme va reveni din nou în forţă.

O altă temă abordată în emisiunea „Criterii politice” a fost cea a scrisorilor primite de primar într-un an şi jumătate: peste 3000 trimise de oameni din toate păturile sociale din municipiul Râmnicu Vâlcea şi nu numai. Vă daţi seama ce best-seller s-ar realiza prin selectarea celor mai „relevante” şi includerea lor într-o carte. Cu si-guranţă, cartea respectivă s-ar vinde ca pâinea caldă. S-ar bate vâlcenii la tarabe, la librării, în pieţe, pe străzi, pe primele 10.000 de exemplare

Leave a Response