Sparle si soparle
Sparle si soparle
• Consultând mai în amănunţit declaraţiile de avere postate pe site-ul Oltchim aflăm cu o oarecare surprindere că cele mai mari venituri realizate anul trecut nu le-a avut bossul Roibu, ci directorul adjunct financiar Alexandru Bucşă. Împreună cu soţia sa, Bucşă a încasat în 2010 circa 7,5 miliarde de lei vechi, din care peste 1 miliard de lei vechi numai de la Oltchim, în timp ce de la Rompetrol a ridicat o sumă de trei ori mai mare. Asta ca să nu mai punem la socoteală cei 25.000 de euro pe care i-a încasat tot de la Rompetrol din vânzarea unei maşini Porsche Cayenne. În schimb, „bietul” director Roibu a încasat anul trecut doar 1,4 miliarde de lei vechi din salarii şi alte indemnizaţii….
• La nivelul judeţului Vâlcea, procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat s-a situat cu puţin peste media naţională, însă acest lucru nu absolvă de vină directorii şi profesorii din unele licee unde s-au înregistrat rezultate catastrofale. Dacă nu se pot desfiinţa respectivele licee, atunci măcar cineva trebuie să răspundă cu capul din următoarele unităţi de învăţământ: „Căpitan Nicolae Pleşoianu” Râmnicu Vâlcea (5,4%), Grupul Şcolar „Oltchim” Râmnicu Vâlcea (6,36%) şi „Henri Coandă” tot din Râmnicu Vâlcea (9,5%).
• Într-un interviu în presa centrală, Dumitru Dragomir-Corleone, şeful LPF, a rememorat anii copilăriei şi adolescenţei petrecuţi în oraşul Bălceşti, judeţul Vâlcea: „M-a bătut tata de m-a căpiat, da’ io l-am iubit. Aveam 37 de kile când am fugit de acasă desculţ, la 14 ani, după ce mi-am luat buletinul! Nu mai suportam bătăile. Mă biciuia! Avea tata o curea lată de-o visez şi acu’ noaptea. Nu era voinic, că atârna 47 de kile, cu paltonu’ pe el când îl prindea ploaia, da’ avea o putere”.
• Nicolae Minea alergă disperat în stânga şi-n dreapta să vândă drepturile litigioase, care au ca obiect Hotelul Alutus din Râmnicu Vâlcea. Pentru a se putea judeca cu lichidatorul judiciar, care a pus în practică o sentinţă a judecătorului sindic, prin care a fost vândut Hotelul Alutus, Minea trebuie să plătească suma de 9 miliarde de lei, bani pe care nu are de unde să-i scoată. Pe surse am aflat că şi la Motelul Capela, patronat de acelaşi Minea, evaziunea fiscală este la ea acasă. Solicităm pe această cale organelor abilitate să reinstaureze şi aici domnia legii.
• Judecătoarea Elena Popescu de la Judecătoria Târgu Jiu, cea care a validat schimbul dintre un hotel şi o cameră de 10 mp, nu este la prima abatere. Aceasta a fost acuzată de un cetăţean din Târgu-Jiu, care are un proces de partaj aflat pe rolul instanţei de şapte ani de zile, de incorectitudine, de erori repetate şi de faptul că îi tărăgănează procesul. Pârâtul nemulţumit a încercat de altfel să strămute procesul la o altă instanţă dar şi în acest caz s-a lovit de refuzul judecătorilor. Împotriva judecătorului Elena Popescu, de la Secţia Civilă, cetăţeanul a făcut şi un memoriu pe care l-a adresat superiorilor săi de la Tribunalul Gorj. Omul a mers până acolo încât să ceară şi recuzarea magistratului, prin apărătorul său. Marius Pârvulescu, domiciliază în Târgu-Jiu şi se luptă să îşi facă dreptate în instanţă din 2004. Omul se judecă într-un proces de partaj, cu fraţii săi, după decesul tatălui acestuia, Victor A. Pârvulescu. Procesul, simplu la prima vedere, s-a complicat în cei 7 ani de nenumărate ori şi asta şi din cauza magistraţilor de la Tribunalul Gorj, susţine reclamantul, care ar fi dat dovadă de incorectitudine şi rea-credinţă în judecarea cauzei. „Judecătorii apelează la expertize peste expertize, unii le iau în considerare în mod corect, dar alţii au dovedit că sunt corupţi şi nu le-au luat în considerare”, a declarat Marius Pârvulescu.