|miercuri, aprilie 24, 2024
  • Follow Us!

De la 1 august, încep lucrările de reabilitare a pasajului de la Râul Vadului 

• Încă un coşmar pentru şoferii care tranzitează Valea Oltului

De la 1 august, încep lucrările de reabilitare a pasajului de la Râul Vadului

Conducerea Instituţiei Prefectului – Judeţul Vâlcea continuă demersurile pentru fluidizarea circulaţiei pe Valea Oltului – DN7, pe timpul executării lucrărilor la Viaductul Cârligu Mic. După întâlnirea din 12 iulie a.c. cu conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) – Direcţia Regională Craiova şi ai constructorului, în care au fost solicitate măsuri urgente pentru eliminarea sincopelor din traficul rutier, o nouă întâlnire, în aceeaşi formulă instituţională, a avut loc în 19 iulie, chiar la punctele de lucru de pe Valea Oltului. Totodată s-a luat în calcul posibilitatea adoptării de rute ocolitoare pentru sectorul în cauză, campania de informare prin mass-media fiind derulată de Poliţia Rutieră.

Ca urmare a monitorizării permanente a traficului pe DN7, prefectul Petre Ungureanu a solicitat luni, 25 iulie, CNADNR să analizeze posibilitatea devierii traficului greu – peste 7,5 tone – pe tronsonul Veştem – Rm. Vâlcea.
Măsura se dovedeşte necesară în condiţiile în care de la 1 august va exista încă o restricţie de circulaţie, în zona pasajului de la Râul Vadului, iar din observaţiile de pe teren rezultă că traficul cel mai intens se înregistrează în după amiezele zilelor de vineri şi duminică. Prefectul judeţului Vâlcea face apel la conducătorii auto să evite, în măsura posibilităţilor, tronsonul cu restricţii de circulaţie de pe DN7 şi să adopte variante ocolitoare.

Leave a Response