Primarul Alexandru Dediu a finalizat lucrările de introducere a apei şi canalizării în Păuşeşti Măglaşi
• După investiţii de circa 2 milioane de euro,
Primarul Alexandru Dediu a finalizat lucrările de introducere a apei şi canalizării în Păuşeşti Măglaşi
Primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, ne-a declarat recent că a reuşit să finalizeze lucrările la proiectul de introducere a apei şi canalizării, după investiţii de circa 2 milioane de euro. „Sunt mulţumit de firma care a lucrat. Vreau să vă mai spun că am depus la Ministerul Dezvoltării Regionale un proiect care vizează asfaltarea a încă cinci kilometri de drumuri în comuna Păuşeşti Măglaşi. Investiţia are şanse mari să primească finanţare, prin celebrul program «10.000 de kilometri». Toate satele din comună vor beneficia de pe urma investiţiei, în acest sens urmând a fi asfaltate mai multe porţiuni de drumuri, cu lungimi cuprinse între 300 şi 1000 de metri. În cazul în care vom reuşi să ducem la bun sfârşit şi această investiţie, 90% din drumurile şi uliţele din Păuşeşti Măglaşi vor avea asfalt”, a menţionat Dediu.
Tot primarul Dediu ne-a mai informat că în primăvara acestui an a mai depus un proiect, pe FEADR, Măsura 3.1.3, pentru înfiinţarea unui centru de informare turistică la Păuşeşti Măglaşi. „Am primit deja vizita în teren a reprezentanţilor de la Craiova, care şi-au dat acceptul în ceea ce priveşte acest proiect, a cărui valoare este de 200.000 de euro”, a spus Alexandru Dediu.
În acest an, primarul Alexandru Dediu şi-a propus să obţină finanţare pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă, proiectul fiind unul dintre cele mai importante din comuna Păuşeşti Măglaşi. „Extinderea reţelei de apă se va face pe o distanţă de 30 de kilometri. Proiectul a fost depus atât la Ministerul Dezvoltării, cât şi la Ministerul Mediului, ca să avem mai multe şanse de finanţare, valoarea acestuia fiind de 60 de miliarde lei vechi”, ne-a spus Alexandru Dediu. Dacă acest proiect va fi dus la bun sfârşit, atunci reţeaua de apă va fi finalizată în întregime în comuna Păuşeşti Măglaşi, toate gospodăriile urmând a fi racordate la aceste utilităţi
În primăvara anului 2009, în comuna Păuşeşti Măglaşi au demarat în forţă lucrările de introducere a apei curente şi a canalizării în localitate. Proiectul, în valoare de circa 2 milioane euro şi derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (Măsura 322), a fost adjudecat la licitaţie de firma Europan Prod SRL, o societate cu multe lucrări de anvergură realizate de-a lungul timpului. Primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, ne-a declarat că primăria a suportat partea de cofinanţare a proiectului, în valoare de peste 17 miliarde lei vechi. „A fsot o lucrare foarte importantă şi de aceea s-a început pe o porţiune de 8 km, de la un capăt la altul al comunei, pe drumul naţional spre Olăneşti. De altfel, intenţionez să derulez, împreună cu Primăria comunei Buneşti, un proiect integrat de câteva milioane de euro, şi care să vizeze asfaltarea mai multor drumuri, şi construirea unui centru de bătrâni şi a unui cămin cultural”, ne-a mai spus primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.
Primarul Alexandru Dediu ne-a mai declarat că lucrarea de introducere a gazelor naturale în comuna Păuşeşti Măglaşi este finalizată. „Am concesionat investiţia de la Distrigaz Sud şi astfel am reuşit să alocăm peste 26 miliarde lei vechi, din care 19 miliarde lei vechi au fost repartizaţi de Consiliul Judeţean Vâlcea”, a mai precizat Alexandru Dediu.
Pe de altă parte, primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, a semnat anul trecut contractul pentru reabilitarea şi asfaltarea unei porţiuni de 2,3 km de drum în satul Pietrari, un contract în valoare de peste 12 miliarde lei vechi şi finanţat de Guvern prin HG 577. De asemenea, primarul Alexandru Dediu a mai avut în derulare un proiect de 6,5 miliarde lei vechi finanţat prin Ministerul Administraţiei şi Internelor şi care are titulatura: „Întărirea capacităţii administraţiei publice locale a comunei Păuşeşti Măglaşi, judeţul Vâlcea, pe principiile dezvoltării durabile, în concordanţă cu nevoile şi aspiraţiile comunităţii”. (P.C.)