Cinci incendii devastatoare au pârjolit judeţul Vâlcea în numai două zile
• Seceta prelungită îşi arată efectele
Cinci incendii devastatoare au pârjolit judeţul Vâlcea în numai două zile
În data de 04.10.2011, la ora 14.33, pompierii militari, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea, au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit o casă de locuit, proprietatea numitului O. Florea, în loc. Dăeşti, sat Băbueşti. Până la stingerea incendiului, au ars: o casă de locuit, construită din lemn şi pământ cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 35 mp. Valoarea pagubelor este de circa 8.000 lei, iar cea a bunurilor salvate de aproximativ 15.000 lei. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi căderea jarului, dintr-un mijloc de încălzire, pe materiale combustibile (lemne).
Tot în data de 04.10.2011, la ora 19.02, pompierii militari, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea, au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, proprietatea numitului M. Marin, în loc. Zătreni, sat Olteţu. Până la stingerea incendiului, au ars: suprastructura fânarului, construită din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 48 mp şi circa o tonă de lucernă. Valoarea pagubelor este de circa 12.000 lei, iar cea a bunurilor salvate de aproximativ 150.000 lei. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi un scurtcircuit electric din cauza izolaţiei necorespunzătoare a conductorilor.
În aceeaşi zi, la ora 22.12, pompierii militari, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea, au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, proprietatea numitului D. Alexandru, în loc. Frânceşti, sat Moşteni. Până la stingerea incendiului, au ars: un fanar, construit din lemn cu învelitoare din placi de azbociment şi şiţă, pe o suprafaţă de circa 15 mp şi materiale de construcţii depozitate în acesta. Valoarea pagubelor este de circa 4.000 lei, iar cea a bunurilor salvate de aproximativ 7.000 lei. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a utilizarea unei surse de aprindere pentru a genera incendiu
Tot în data de 04.10.2011, la ora 22.38, pompierii militari, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea, au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit o casă de locuit, proprietatea numitului S. Vasile, în loc. Muereasca, sat Găvăneşti. Până la stingerea incendiului, au ars: o casa de locuit, construita din lemn cercuit cu învelitoare din sita si carton, pe o suprafaţă de circa 40 mp. Valoarea pagubelor este de circa 5.000 lei, iar cea a bunurilor salvate de aproximativ 15.000 lei. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi un scurtcircuit electric din cauza izolaţiei necorespunzătoare a conductorilor.
În data de 3 octombrie 2011, la ora 21.11, pompierii militari, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea, au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit o casă de locuit, proprietatea numitului S. Dănuţ, în mun. Drăgăşani str. Dr. Seteanu. Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp; tavanul unei camere, construit din lemn, pe o suprafaţă de circa 10 mp; 2 uşi; 2 ferestre şi aproximativ 10 ml de gard din lemn. Valoarea pagubelor este de circa 15.000 lei, iar cea a bunurilor salvate de aproximativ 30.000 lei. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarului, care prezenta arsuri de gradul I pe 1% din antebraţul drept. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi fumatul fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor (dormit cu ţigara aprinsă).
Furt de autoturism la Râmnicu Vâlcea
Cazuistica înregistrată la poliţie relevă faptul că furturile, de şi din autoturisme, sunt generate de o serie de cauze cum ar fi: neglijenţa proprietarilor în a-şi asigura autoturismele cu sisteme de securitate eficiente; lăsarea portierelor deschise după părăsirea autoturismului; păstrarea în autoturism a bunurilor de valoare, bani, documente, etc.; parcarea acestora în zone neiluminate sau izolate. Măsurile de protecţie pe care trebuie să le ia fiecare proprietar în momentul parcării autovehiculului constituie elementul cheie pentru descurajarea potenţialilor infractori.
În ziua de 04 octombrie, în intervalul orar 10.00- 11.30, de pe strada Remus Bellu, din municipiul Rm. Vâlcea, a fost furat un autoturism, marca Dacia 1310. Vehiculul este de culoare gri, fabricat în anul 1995, cu seria de şasiu UU1R11711S2532514 şi are numărul de înmatriculare VL-01-PSR. În ultima perioadă din respectiva zonă, situată în apropierea târgului de la Goranu, au fost sesizate mai multe furturi de autoturisme, în majoritate marca Dacia. Demn de semnalat este sprijinul pe care pot să-l acorde cetăţenii care cunosc locurile unde sunt ascunse sau dezmembrate autovehiculele furate sau sunt martori oculari în astfel de împrejurări. Reamintim cetăţenilor că reclamarea furtului autoturismului se face în cel mai scurt timp. În acest sens, trebuie să furnizaţi următoarele informaţii, utile pentru recuperarea acestuia şi identificarea autorilor, respectiv: anul şi provenienţa; modelul şi culoarea; numărul de înmatriculare; numărul de identificare a autovehiculului; orice detalii utile identificării sau eventuale avarii; informaţii referitoare la persoane suspecte.
• În cursul zilei de marţi,
Au fost sesizate două furturi ,,de sezon”: ştiuleţi de porumb şi un cazan de ţuică
La data de 04 octombrie a.c., la ora 11.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Milcoiu au fost sesizaţi de către Nicolae B. din comuna Stoileşti, sat Malu, cu privire la faptul că în noaptea de 03/04 octombrie, persoane necunoscute au pătruns într-o povarnă care îi aparţine, de unde au sustras cazanul de fabricat ţuică, din cupru, cu o capacitate de 220 litri. Cu prilejul verificărilor efectuate, s-a stabilit că povarna este situată într-un loc izolat şi neiluminat, cu acces direct din uliţa sătească.
Tot marţi, la ora 15.15, poliţiştii din Râmnicu Vâlcea au fost sesizaţi telefonic despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute au sustras din gospodăria lui Ioana N., din Rm. Vâlcea, cantitatea de 700 kg. porumb ştiuleţi, ce fusese recoltată în ziua de 30 septembrie şi depozitată în faţa unei anexe din curte. În cazul ambelor fapte sesizate se efectuează verificări pentru identificarea autorilor, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Furt din locuinţă în comuna Oteşani
Gospodăriile izolate sau nelocuite temporar de către proprietari au devenit ţinte preferate pentru hoţi, mai ales în mediul rural. La fel s-a întâmplat şi într-o locuinţă din satul Cârstăneşti, comuna Oteşani, de unde în perioada 16 septembrie – 03 octombrie a.c. persoane necunoscute au sustras mai multe bunuri. Proprietarul, Ion D., a sesizat poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Horezu care, deplasându-se la faţa locului, au constatat că bunurile reclamate ca sustrase proveneau dintr-o clădire nelocuită şi neasigurată cu sisteme de închidere. Din declaraţia proprietarului reiese faptul că din locuinţă i-au fost sustrase trei uşi din aluminiu cu geam termopan care erau montate pe toc, o piesă de mobilier, trei cutii de gresie şi faianţă, trei găleţi cu lavabilă, o uşă metalică de sobă, iar din faţa clădirii i-a fost luată o roată de rezervă a unui buldoexcavator ce era dezafectat, geamurile montate pe un tractor neutilizabil, iar dintr-o magazine, care avea uşile larg deschise, i-au fost sustrase mai multe scânduri de diferite mărimi. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt calificat, urmând a se da soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu.
Accident de muncă în Râmnicu Vâlcea
La data de 03 septembrie a.c., la ora 18,00, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic de către Iosif D., cu privire la faptul că, în timpul programului de lucru, colegul său, Ioan B., de 47 ani, din localitatea Mediaş, judeţul Sibiu, a căzut de pe o scară aflată la înălţime, prin cădere fiindu-i provocate leziuni care au necesitat transportarea la spital. Cu prilejul verificărilor s-a stabilit că incidentul s-a produs pe raza municipiului Rm. Vâlcea, unde victima, împreună cu alţi colegi desfăşurau activităţi de reparaţie a izolaţiei acoperişului unei staţii de distribuţie a gazului. La un moment dat, cel în cauză, în timp ce urca pe o scară metalică către acoperiş, s-a dezechilibrat şi a căzut de la o înălţime de aproximativ 2 metri. În urma impactului, victima a fost rănită uşor fiind diagnosticată cu ,,traumatism semitoracic cu fractură costală 3 stânga”. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă precum şi în vederea stabilirii circumstanţelor producerii accidentului de muncă.