|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Electrovâlcea şi-a făcut corect treaba la proiectul “Dezvoltarea ambulatoriului Spitalului din Drăgăşani 

• Primarul Cristian Nedelcu recunoaşte că

Electrovâlcea şi-a făcut corect treaba la proiectul „Dezvoltarea ambulatoriului Spitalului din Drăgăşani”

Primarul municipiului Drăgăşani, Cristian Nedelcu, se declară mulţumit de calitatea lucrărilor de reabilitare a spitalului în cadrul proiectului „Dezvoltarea ambulatoriului Spitalului Municipal din Drăgăşani”, lucrări finalizate în acest an de firma Electrovâlcea SRL Râmnicu Vâlcea. „Din ceea ce am văzut, constructorul şi-a făcut treaba corect şi a executat bine lucrările prevăzute prin proiect. Restul a fost treaba Agenţiei de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia şi a Curţii de Conturi, însă după toate verificările efectuate nu s-a constatat nimic incorect, astfel că sumele au fost decontate integral către constructor”, ne-a declarat primarul municipiului Drăgăşani, Cristian Nedelcu.

În primăvara acestui an, primarul Cristian Nedelcu a susţinut o conferinţă de presă pentru a explica cetăţenilor stadiul implementării proiectului „Dezvoltarea ambulatoriului Spitalului Municipal din Drăgăşani”. Proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale. Valoarea totală a proiectului a fost de 2,23 milioane de lei, din care, 1,54 milioane de lei a reprezentat valoarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene, prin Fondului European de Dezvoltare Regională, 236.840 lei a reprezentat valoarea nerambursabilă din bugetul naţional, iar 450.000 lei a reprezentat contribuţia Municipiului Drăgăşani din bugetul local. Obiectivele proiectului sunt: îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală ambulatorie din Municipiul Drăgăşani, prin crearea unui Ambulatoriu Integrat al Spitalului Municipal; amenajarea ambulatoriului integrat a dus la schimbări pozitive pentru comunitate prin eficientizarea acordării de îngrijire medicală avînd în vedere faptul că oferă servicii medicale integrate prin prezenţa ambulatoriului într-o unitate medicală cu paturi, face posibile internările de o zi pentru efectuarea investigaţiilor necesare, ca alternativă la spitalizarea pe o durată mai mare de timp şi care are acelaşi scop, reduce timpul mediu de spitalizare, reduce costurile comunităţii cu asistenţa medicală.

Obiectivele specifice sunt: creşterea eficienţei şi calităţii actului medical ca urmare a utilizării personalului medical înalt calificat din spital, dotării corespunzătoare a cabinetelor medicale de specialitate, obţinerea unei continuităţi a actului medical şi reducerea duplicării actelor medicale, pierderea din evidenţă a pacienţilor, posibilităţii urmăririi pacienţilor de la primele consultări până la externarea din spital; creşterea satisfacţiei pacienţilor datorită unui spaţiu de aşteptare modern, confortabil, care să nu adauge un stres suplimentar experienţei bolii, prin ea însăşi traumatizantă. Grupurile ţintă ale proiectului „Dezvoltarea ambulatoriului Spitalului Municipal din Drăgăşani” sunt: grupul ţintă numărul 1 este reprezentat de locuitorii municipiului Drăgăşani şi din alte 20 de localităţi din jumătatea sudică a judeţului Vâlcea, toate din mediul rural, persoane asigurate; grupul ţintă numărul 2 este reprezentat de medicii care lucrează sau vor lucra în cadrul Spitalului Municipal Drăgăşani. Rezultatele proiectului: proiectul are ca rezultat amenajarea sau echiparea şi integrarea în secţiile spitalului (cu aceeaşi specialitate), a unui număr de şapte cabinete medicale de specialitate; amenajarea unui centru de recoltări pentru analize; dotarea Ambulatoriului a constat în echiparea acestuia cu mobilier şi echipamente specifice. Întregul proces de amenajare şi dotare a cabinetelor a dus la creşterea calităţii serviciilor medicale oferite cetăţenilor.
(P.C.)

Leave a Response